Muurpanelen

Akoestisch wandpaneel kopen

Harde materialen zoals steen, beton en hout reflecteren geluid eerder dan dat ze het opnemen. Hierdoor wordt geluid geproduceerd in de ruimte continue weerkaatst. Dit kan leiden tot geluidsoverlast door onder andere flutterecho’s. Geluidsoverlast vermindert de concentratie van de werknemers en de ruimte en hierdoor daalt de creativiteit en de productiviteit.

De eerdergenoemde harde materialen zijn echter een populaire keuze om kantoorpanden van te bouwen. Op de vloer kan de akoestische waarde makkelijk worden verbeterd door deze te bekleden met bijvoorbeeld tapijt. Maar voor de muur en het plafond is de oplossing niet zo simpel.

Gelukkig is er voor de muur een oplossing beschikbaar. Akoestische panelen zijn panelen met een vulling van materiaal wat geluid absorbeert. Deze vulling zorgt ervoor de er veel minder geluid gereflecteerd wordt en de flutterecho’s en geroezemoes in een ruimte dus afnemen. De vulling van de panelen heeft een akoestische waarde van 0,85 in het frequentebereik van de menselijke stem. Dat wil zeggen dat 85% van het geluid op deze bandbreedte wordt geabsorbeerd. De werking van de panelen kan vergroot worden door ze in hoeken van de ruimte te hangen. Op deze manier wordt voorkomen dat geluid van de ene wand naar de andere wand terug de kamer in reflecteert.

Geluiddempende panelen op kantoor

Deze panelen kunnen door middel van stelschijven aan de muur opgehangen worden. De panelen kunnen ook voorzien worden met magneetkoppelingen. Ze kunnen dan op deze manier opgehangen worden op bijvoorbeeld de achterwand van een metalen kast of een ander magnetisch voorwerp met een groot oppervlakte. Je kunt ook metalen strips op de muur monteren en daar dan de panelen ophangen door middel van de magneetkoppelingen. Dit extra handig als je meerdere panelen naast elkaar op wil hangen, vanwege de strips sluiten de panelen naadloos op elkaar aan en hangen ze even hoog.

De bekleding van de panelen is beschikbaar in normale stoffering of tegen meerprijs in wolvilt. Beide stofsoorten zijn beschikbaar in veel kleuren, dus je kunt de kleuren van je bedrijfslogo kiezen of kleuren die de ruimte goed accentueren. De panelen zijn ook geheel op maat te leveren, in zowel hoogte als breedte. Deze maten zijn door te geven tijdens het bestellen. Er moet alleen rekening worden gehouden dat panelen die worden opgehangen met stelschijven een maximumoppervlakte van 1,5 m² kunnen hebben.

Duurzame keuze

De akoestische panelen die wij verkopen zijn een milieuvriendelijke keuze. De panelen worden ontworpen en gemaakt in Nederland, dus het transport is weinig milieubelastend. De akoestische vulling is voor 92% gemaakt van gerecycled materiaal. En aan het einde van de levensduur is het akoestische paneel zelf in zijn geheel recyclebaar. Zo zorg je op een milieuvriendelijke manier voor geluidsdemping op de zaak.