Opslag gevaarlijke stoffen

Kluizen zijn er in vele soorten en maten. Om te helpen kiezen, hebben wij verschillende pagina's met gedetaillerde informatie over de verschillende aspecten van kluizen. Kies hieronder over welk aspect van een kluis je meer informatie wil:

7 producten in Opslag gevaarlijke stoffen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten in Opslag gevaarlijke stoffen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Brandwerende chemicaliënkast

Brand is nooit prettig, maar risico op brand waarbij allerhande chemische stoffen vrijkomen is iets wat helemaal niemand wil. Om dit te voorkomen, kunnen chemicaliën opgeslagen worden in brandveilige chemicaliënkasten. Deze kasten voldoen aan de richtlijn EN 14470-1. Er zijn enkeldeurs- en dubbeldeurskasten, die ieder beschikbaar zijn in een uitvoering die 30 minuten brandveilig of 90 minuten brandveilig is.             
De kasten zijn voorzien van opvang-legborden, zodat de inhoud van eventueel lekkende verpakkingen niet door de hele kast verspreid wordt. Onderin is nog een extra grote lekbak van 55 liter, zodat de inhoud gegarandeerd binnen de kast blijft. De kasten staan op een verhoging, zodat ze met een heftruck of palletwagen verplaatst kunnen worden. De kasten kunnen worden afgesloten door middel van een cilinderslot. Dit slot is niet bedoeld om bescherming te bieden tegen inbrekers, maar zorgt er wel voor dat de kast afgesloten kan worden, zodat mensen die er geen toegang tot moeten hebben, kunnen worden buitengehouden.

Chemicaliënopslag

We hebben ook kasten die niet bedoeld zijn voor brandveiligheid, maar wel speciaal gemaakt zijn om chemicaliën in op te slaan. Deze kasten kunnen standaard worden geleverd in 3 uitvoeringen:

  • Standaard legborden met een lekbak
  • Geperforeerde legborden met een lekbak
  • Gegalvaniseerde legborden met een lekbak

Voor eventueel gemengd gebruik, kunnen alle legborden en lekbakken ook los worden bijbesteld. Deze draaideurkasten zijn te sluiten door de handgreep te draaien. Met het cilinderslot in de draaigreep kunnen de kasten ook op slot worden gezet. Ook bij deze kasten ligt de nadruk op het veilig opslaan van chemicaliën en niet op het buitenhouden van inbrekers. Het cilinderslot zorgt ervoor dat mensen die geen toegang moeten hebben tot de inhoud buiten worden gehouden. Het biedt echter geen geavanceerde bescherming tegen het openbreken van de kast.

Snel leverbaar

Zowel de brandwerende chemicaliënkast als de niet-brandwerende uitvoering kunnen wij snel leveren. Wil je dus je chemische stoffen (brand)veilig opslaan? Bestel dan snel een kast bij ons!