Papiervernietigers

Hier vindt u een breed assortiment aan papiervernietigers, geschikt voor persoonlijk gebruik tot gebruik op een complete afdeling, in verschillende veiligheidsklasses. Veiligheidsklasse wordt bepaalt door de uitvoer van de papiervernietiger, of dit stroken of snippers zijn, ook is de grootte van deze snippers belangrijk.

De papiervernietigers zijn ook beschikbaar met fijnstoffilter, wat aanbevolen wordt bij intensief gebruik.

45 producten in Papiervernietigers

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

45 producten in Papiervernietigers

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Papiervernietiger kopen

Elke vernietiger vernietigt papier door middel van stalen walsen. Deze grijpen het papier en verwerken het tot kleine stroken. Je kunt een shredder gebruiken omdat de documenten vertrouwelijke informatie bevatten, maar ook omdat versnipperde documenten gewoon minder ruimte innemen dan proppen papier.

Er zijn veel opties op het gebied van papiervernietigers. Er zijn verschillende veiligheidsnormen, uitvoertypes en toepassingslocaties van de verschillende modellen. Ook zijn er modellen die meer vernietigen dan alleen papier. Hieronder volgt een kort overzicht, zodat je de juiste papiervernietiger voor de situatie kunt kopen.

Professionele papiervernietigers

De capaciteit van een papiervernietiger geeft aan hoeveel velletjes papier tegelijk vernietigd kan worden. Vernietigers waar meer vel tegelijk doorheen kan, hebben vaak ook een grotere opvangcapaciteit, zodat je minder vaak de zak hoeft te wisselen. De capaciteit van de vernietiger hangt ook af van de uitvoer. Papier vernietigen tot stroken is sneller gedaan dan er kleine snippers van maken, dus vernietigers met een uitvoer van snippers hebben een hogere capaciteit dan de machines die versnipperen.

Wij werken met een globale verdeling van de toepassing van de verschillende modellen:

  • Papiervernietigers voor thuis of op de werkplek zijn modellen met een relatief lage doorvoer- en opvangcapaciteit, maar bieden nog voldoende verwerking voor de hoeveelheid papier die één persoon moet verwerken.
  • Papiervernietigers voor op de afdeling hebben een gemiddelde capaciteit. Deze modellen kunnen dus de hoeveelheden papier vernietigen die je zou verwachten bij regelmatig gebruik door meerdere personen.
  • Papiervernietigers voor in het archief zijn shredders met een hoge capaciteit. De papiervernietigers in deze categorie kunnen veel papier tegelijk vernietigen en hebben een grote opvangbak, zodat deze niet snel vol raakt.

Papiervernietiger met fijnstoffilter

Bij het versnipperen van papier komt fijnstof vrij. Als er dus regelmatig gedurende dag gesnipperd wordt, kan de concentratie fijnstof snel oplopen op het kantoor. Sommige papiervernietigers zijn daarom voorzien met een fijnstoffilter. Dit filtert de overgrote meerderheid van het fijnstof wat wordt geproduceerd uit de lucht, zodat de luchtkwaliteit ook bij intensief gebruikt gewaardeerd blijft.

Veiligheidsnorm papiervernietiger

Met persoonsgegevens moet veilig worden omgegaan. Zeker met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook wel bekend als GDPR) die tegenwoordig van kracht is. Dit betekent ook dat documenten met persoonsgegevens die vernietigd worden aan strenge eisen moeten voldoen. Er zijn daarom normen opgezet om de uitvoer van een papiervernietiger te classificeren:

  • DIN P-2: Een document wordt vernietigd in lange stroken van <6 mm breed. Dit leidt tot ongeveer 38 stroken per document. Dit maakt het lezen van een document moeilijk, maar bij lange na niet onmogelijk.
  • DIN P-3 versnippert een document in snippers van 4 x 50 mm, dit geeft ruim 300 snippers per A4. Dit maakt het herstellen van een document erg lastig, zeker als een zak van 140 liter volzit.
  • DIN P-4 maakt kleine snippers van 4 x 38 mm, wat leidt tot meer dan 400 snippers per A4. Dit maakt documenten nagenoeg onherstelbaar; hiervoor moet je wel een echte puzzelfanaat zijn.
  • DIN P-5 versnippert een document naar echte microsnippers van 2 x 15 mm. Dit is echt versnipperen, dit geeft meer dan 2000 snippers per document. Hiermee worden documenten onherstelbaar vernietigd, dit is ook de norm die de standaard is op ministeries en bij defensie.

Voor documenten met persoonsgegevens worden snippers verplicht gesteld, dus een papiervernietiger van norm DIN P-3 of hoger voldoet.

A4 of groter versnipperen

De invoerbreedte van de papierversnipperaar kan ook van belang zijn. De vernietigers hebben een minimale invoerbreedte van 240 mm, zodat er altijd een A4 over de korte kant ingevoerd kan worden. Maar modellen met een hogere opvangcapaciteit hebben vaak ook een grotere invoerbreedte, tot wel 400 mm. Als je dus regelmatig grotere documenten wil vernietigen, kan het verstandig zijn een grotere papiervernietiger aan te schaffen.