Laboratoriumstoelen

Deze stoelen zijn allemaal hoogte instelbaar en de bekleding is gemaakt van stevig materiaal wat gemakkelijk te reinigen is. De bekleding is ook beschikbaar als ESD-materiaal, voor gebruik in ruimtes waar statische elektriciteit een risico is.

24 producten in Laboratoriumstoelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

24 producten in Laboratoriumstoelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Laboratoriumstoel kopen

Een goede laboratoriumstoel of werkplaats is bestand tegen zware omstandigheden. Deze stoelen voldoen ruimschoots aan deze eisen. De hoogwaardige materialen gebruikt om deze stoelen mee te bouwen zorgen voor stoelen die tegen een stootje kunnen. Er zijn voor de bekleding verschillende materialen beschikbaar, die allemaal één ding gemeen hebben: Ze zijn stevig en duurzaam. Verder is er zo goed mogelijk geprobeerd om de stoelen geen lastige hoekjes of gleuven te hebben waar niet in schoongemaakt kan worden, zodat ze goed te reinigen zijn.

ESD-stoelen

Aan een ESD-stoel worden nog strengere eisen gesteld dan aan een laboratoriumstoel. ESD staat voor electrostatic discharge. Dit is een plotselinge ontlading van statische elektriciteit, die vooral gevaarlijk is voor micro-elektronica en andere gevoelige apparatuur. Om de opbouw van statische elektriciteit tegen te gaan, zijn de onderdelen van een ESD-stoel allemaal geleidend en met elkaar doorverbonden. Zelfs de bekleding zijn gemaakt van speciale variaties van de stoffen die geleidend zijn. Ook de wielen zijn geleidend. Op deze manier is de complete stoel op elk moment geaard en bouwt zich geen statische elektriciteit op en kun je veilig werken met gevoelige apparatuur.

Stevige bekleding

De bekleding van een laboratoriumstoel is belangrijk. Deze moet tegen een stootje kunnen en toch comfortabel zijn, omdat er vaak langere tijd op gewerkt wordt. Wij bieden verschillende bekledingsopties aan:

  • Stoffen bekleding is zacht, comfortabel en ademt goed. Het is alleen niet altijd bestand tegen agressievere stoffen en kan niet altijd gereinigd worden. In het geval van ESD-stoelen kunnen metalen vezels in de stof geweven worden om statische elektriciteit te voorkomen.
  • Kunstleer is comfortabel en gemakkelijk te reinigen. Het is ook bestand tegen bijvoorbeeld desinfecterende middelen. Goed skai is bijna niet te onderscheiden van echt leer. Kunstleer is uitermate geschikt waar hygiëne belangrijk is. Bij gebruik op een ESD-stoel is er een speciale geleidende variant die statische elektriciteit tegen gaan.
  • Polyurethaan of PUR is stevig schuim. PUR zit zacht, is makkelijk te reinigen en kan tegen een scala van agressieve materialen; zoals bijvoorbeeld olie, smeervet, ijzervijlsel, vocht, milde zuren of basen en vonken. Ook is het bestand tegen puntige of scherpe voorwerpen. PUR is dus geschikt voor agressieve omgevingen, maar ook voor ruimtes waar hygiëne belangrijk is. Voor ESD-stoelen is er een variant beschikbaar die stroom geleidt.
  • Supertec is een innovatieve bekleding die bestaat uit een onderlaag van stof, met daarop micronoppen. De stof zorgt voor een zachte, comfortabele en ademende zit; de micronoppen maken het taai, snijbestendig, anti-slip en makkelijk te reinigen. Ook hiervan is een ESD-variant verkrijgbaar.