Bureaustoelen NPR 1813

Deze bureaustoelen voldoen aan de strenge eisen van de NPR-1813 normering, wat ze geschikt maakt voor 95% van de Nederlandse beroepsbevolking. Stoelen die voldoen aan NPR-1813 voldoen óók aan NEN-EN 1335, aangezien NPR-1813 een strengere norm is.

33 producten in Bureaustoelen NPR 1813

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

33 producten in Bureaustoelen NPR 1813

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bureaustoelen met NPR 1813 Keurmerk kopen?

Als je op zoek bent naar de perfecte bureaustoel die voldoet aan de hoogste ergonomische normen, dan ben je hier aan het juiste adres. Onze collectie bureaustoelen NPR 1813 biedt comfort, ondersteuning en kwaliteit, waardoor ze ideaal zijn voor lange werkdagen en een gezonde werkhouding bevorderen.

Wat is de norm NPR 1813?

NPR 1813 is een belangrijke norm in Nederland die betrekking heeft op bureaustoelen en ergonomische aspecten van zitten en werken. Het staat voor "Nederlandse Praktijk Richtlijn 1813" en wordt gebruikt om de ergonomische kwaliteit en veiligheid van bureaustoelen te waarborgen.

De NPR 1813-norm is ontwikkeld door experts op het gebied van ergonomie en heeft als doel een richtlijn te bieden voor het ontwerp, de functionaliteit en de instelmogelijkheden van bureaustoelen. Het is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en ergonomische inzichten om een optimale zithouding te bevorderen en lichamelijke klachten te verminderen.

Harde eisen voor de NPR 1813-norm

Een bureaustoel die voldoet aan de NPR 1813-norm hanteert specifieke maatvoeringen om een optimale ergonomische ervaring te garanderen. Hier zijn de vereisten waaraan zo'n stoel moet voldoen:

  • Zithoogte: De zithoogte van de stoel is verstelbaar binnen het bereik van 41 tot 55 cm.
  • Zitdiepte: De zitdiepte is verstelbaar tussen 38 en 48 cm, zodat de stoel kan worden aangepast aan individuele behoeften.
  • Diepte van de zitting: De zitting moet minimaal 44 cm diep zijn, waardoor voldoende ruimte wordt geboden voor comfortabel zitten.
  • Hoogte van de rugleuning: De rugleuning moet minimaal 37 cm hoog zijn, waardoor optimale ondersteuning wordt geboden aan de onderrug.
  • Lengte van de armleggers: De armleggers dienen een minimale lengte te hebben van 15 cm, zodat de armen comfortabel kunnen rusten tijdens het werken.
  • Breedte van de armleggers: De armleggers moeten minimaal 5 cm breed zijn, wat bijdraagt aan een stabiele en comfortabele ondersteuning.
  • Hoogte armlegger: De hoogte van de armleggers moet verstelbaar zijn en variëren tussen 20 en 30 cm, zodat deze kunnen worden aangepast aan de gewenste positie.
  • Plaatsing van de armleggers: De armleggers moeten ten minste 20 cm van de voorzijde van de zitting worden geplaatst, zodat er voldoende ruimte is voor de dijen en het comfort van de gebruiker wordt gewaarborgd.

Met deze specifieke maatvoeringen zorgt een bureaustoel volgens de NPR 1813-norm ervoor dat elke gebruiker de stoel kan aanpassen aan zijn of haar lichaamsafmetingen en voorkeuren. Dit bevordert een gezonde zithouding en voorkomt mogelijke klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde lichaamshouding.

Waarom is een bureaustoel met NPR 1813 zo belangrijk?

Maar wat maakt het NPR 1813-keurmerk zo belangrijk? Het keurmerk NPR 1813 is een certificering die wordt toegekend aan bureaustoelen die voldoen aan specifieke ergonomische richtlijnen. Het is een erkenning van de kwaliteit en veiligheid van de stoel, evenals de garantie dat deze geschikt is voor een breed scala aan gebruikers, ongeacht hun lichaamstype en -afmetingen.

Om het NPR 1813-keurmerk te verdienen, moet een bureaustoel aan verschillende criteria voldoen. Ten eerste moet de stoel voldoende instelmogelijkheden hebben om zich aan te passen aan de individuele behoeften van de gebruiker. Denk hierbij aan de hoogte van de zitting, de rugleuning, armleuningen en de mogelijkheid om de stoel te kantelen. Op deze manier kan elke gebruiker de stoel aanpassen aan zijn of haar unieke lichaamshouding.

Daarnaast moet de stoel ook voldoende lendensteun bieden om de natuurlijke kromming van de rug te ondersteunen. Dit helpt rugklachten te voorkomen en bevordert een goede zithouding. Verder moet de stoel een stabiele en duurzame constructie hebben, zodat deze lang meegaat en veilig is in het dagelijks gebruik.

Onze bureaustoelen NPR 1813 voldoen aan al deze vereisten en bieden nog veel meer. Ze zijn voorzien van hoogwaardige materialen, zoals ademende stoffen en duurzaam leer, die zorgen voor een comfortabele zitervaring. Bovendien hebben ze een stijlvol en eigentijds ontwerp dat past bij elke kantooromgeving.

NPR 1813 bureaustoelen voor een goede gezondheid

Investeer in je gezondheid en productiviteit met een bureaustoel NPR 1813. Door te kiezen voor een stoel met dit keurmerk, zorg je ervoor dat je werknemers of jijzelf kunnen genieten van ergonomisch comfort en optimale ondersteuning gedurende de hele werkdag. Verminder lichamelijke klachten en creëer een ergonomische werkplek die bijdraagt aan het welzijn van iedereen.

Tweedehands bureaustoelen NPR 1813

Naast volledige nieuwe bureaustoelen met het keurmerk NPR 1813 beschikken wij ook over een groot assortiment tweedehands- & refurbished bureaustoelen die voldoen aan het keurkmerk NPR 1813. De tweedehands optie is naast een voordelige keuze ook nog eens een duurzame keuze. 

Bekijk onze uitgebreide collectie bureaustoelen NPR 1813 en vind de perfecte stoel die aan al jouw eisen voldoet. Bij vragen of behoefte aan deskundig advies staan onze vriendelijke medewerkers klaar om je te helpen. Bestel vandaag nog en ervaar het verschil dat een bureaustoel met het keurmerk NPR 1813 kan maken voor jouw comfort en gezondheid.