Akoestiek

Opzetwanden, scheidingswanden en ander meubilair bedoeld om geluidsoverlast op de werkplek te beperken.

38 producten in Akoestiek

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

38 producten in Akoestiek

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De akoestiek op kantoor verbeteren

Op een kantoor is akoestiek vaak niet één van de eerste dingen waar je aan denkt bij de inrichting. Maar voor een comfortabele werkomgeving is de akoestiek ook heel erg van belang. Bij slechte akoestiek gaat geluid rondkaatsen in een ruimte en veroorzaakt dit geluid onnodig veel overlast.

Symptomen van geluidsoverlast kunnen variëren van concentratieproblemen, stress en zelfs migraine. Hoeveel geluidsoverlast er is, hangt ook af van de ruimte en omgevingsfactoren. Als de vloer en wanden gemaakt zijn van harde materialen zoals steen, beton en hout, gaat geluid eerder reflecteren in een ruimte. Je kunt daarom kiezen om dit geluid te dempen door bijvoorbeeld tapijt op de vloer, meer stoffen meubels in de ruimte of bijvoorbeeld planten in de ruimte te plaatsen. Ook kun je apparaten die voor veel overlast zorgen, zoals printers en koffiezetapparaten, buiten de kantoorruimte plaatsen. Hierdoor verbeter je ook nog eens de gezondheid van je medewerkers, omdat ze op moeten staan en wandelen voor kopietjes en kopjes koffie.

Maar een deel van de overlast op de werkvloer is onvermijdelijk. Collega’s zullen altijd met elkaar moeten praten of moeten bellen met klanten. Om overlast van deze bronnen tegen te gaan, is akoestisch meubilair ontwikkeld. Dit zijn bijvoorbeeld panelen of stoffen meubels die geluid absorberen in plaats van te reflecteren. De akoestische eigenschappen van deze meubels zijn zodanig ontworpen dat ze de meest storende frequenties absorberen.

Akoestische wanden

Akoestische panelen kunnen in elke ruimte opgehangen worden om de akoestiek te verbeteren. Deze panelen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als opzetwanden tussen meerdere bureaus. Op deze manier hebben de werknemers bij deze bureaus minder last van geluid van elkaar. Tegelijkertijd creëer je met deze wanden privacy, zonder dat je direct werknemers van elkaar afzondert. De wanden zijn beschikbaar in verschillende kleuren en standaardhoogtes, maar kunnen ook op maat gemaakt worden voor een specifieke oplossing.

Het is ook mogelijk om de akoestische panelen als (vrijstaande) wand te gebruiken. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om bureaus van onder tot boven van elkaar te scheiden, om tegelijkertijd privacy onder het bureau te waarborgen. Maar je kunt uiteraard deze wanden ook los in een ruimte gebruiken, om een afgescheiden ruimte te maken en de akoestiek in beide gedeeltes te waarborgen. Dit soort panelen is ook verkrijgbaar in een verrijdbare uitvoeren met magneetkoppelingen geïntegreerd in de zijkanten, zodat ze altijd netjes aansluiten.

Akoestische panelen

De panelen hoeven niet per se in het midden van een ruimte geplaatst te worden. Zoals al eerder genoemd, zijn vooral harde materialen in de ruimte schuldig aan slechte akoestiek. Vaak zijn dit in een ruimte de muren en het plafond. Maar de vloer kan ook voor slechte akoestiek zorgen, afhankelijk van het materiaal.

Om het probleem van reflecterend geluid vanaf de wanden tegen te gaan, hebben wij akoestische muurpanelen. Deze panelen kunnen onzichtbaar aan de muur bevestigd worden. Ze absorberen geluid wat anders in de ruimt zou gaan rondzingen. Voor maximaal effect kunnen de panelen het beste in een hoek worden gehangen, maar in het midden van de muur leveren ze ook een goede bijdrage. Ze zijn ook beschikbaar met een magnetisch ophangsysteem, waardoor ze bijvoorbeeld ook op de achterwand van een kast geplaatst kunnen worden.

Er zijn ook plafondplaten van hetzelfde materiaal. Deze platen kunnen worden opgehangen aan het plafond, waar ze rondzingend geluid tegengaan. De ruimte tussen het plafond en de plaat zorgt zelfs nog voor extra demping.

Akoestisch meubilair

Er zijn ook oplossingen, zoals bijvoorbeeld een kast met akoestische vulling in de deuren, waar geen panelen voor nodig zijn. Deze oplossingen zijn te vinden tussen de selectie van al ons akoestisch meubilair

Past in elk interieur

Wat deze oplossingen met elkaar gemeen hebben, naast de akoestische eigenschappen, zijn de stof- en kleuropties. De bekleding van deze panelen is beschikbaar in verschillende stofsoorten. Deze zijn weer beschikbaar in verschillende kleuren, waardoor ze in elk interieur passen. Elk paneel is ook beschikbaar met verschillende opties wat betreft voeten en ophanging, zodat er altijd een passende oplossing verzorgd kan worden.