Inbraakwerende kasten

Kluizen zijn er in vele soorten en maten. Om te helpen kiezen, hebben wij verschillende pagina's met gedetaillerde informatie over de verschillende aspecten van kluizen. Kies hieronder over welk aspect van een kluis je meer informatie wil:

198 producten in Inbraakwerende kasten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

198 producten in Inbraakwerende kasten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inbraakwerende kluis

Belangrijke en kostbare objecten wil je graag goed beschermd opbergen. Deze bergplaats moet ook bescherming bieden tegen inbraak. Om zowel thuis als op kantoor voorwerpen te beschermen tegen inbrekers, hebben wij een groot aanbod inbraakwerende kluizen. Van privékluizen die in elke omgeving geplaatst kunnen worden tot extra zware kluizen met dubbele sloten voor optimale bescherming tegen inbraak.

Veel van deze kluizen zijn zo gebouwd, dat ze naast inbraak ook bescherming bieden tegen brand. In veel gevallen is dus de kluis brandwerend en inbraakwerend, zo heb je gemakkelijk bescherming tegen de meest negatieve dingen die je kostbaarheden kunnen overkomen.

Waardeberging kluis

Afhankelijk van de bouw en de sloten van de kluis, wordt er een waardeberging aangegeven. Dit geeft een richtlijn wat een verzekeraar dekt als het in een kluis ligt opgeslagen. De bedragen bij deze richtlijn gaan er vanuit dat een kluis als volgt is geplaatst:

  1. Het pand is onbewoond
  2. Het pand is onbeveiligd
  3. Het pand ligt binnen de bebouwde kom
  4. De kluis is correct verankerd

Afwijken van deze omstandigheden, kan dit invloed hebben op de waardeberging van de kluis. Als het pand bewoon is, kan de waardeberging omhoog, maar deze kan omlaag als het pand buiten de bebouwde kom ligt. Informeer daarom altijd bij je verzekeraar wat de omstandigheden op de locatie voor invloed hebben.

Een kluis heeft over het algemeen twee indicaties voor een waardeberging; één voor contant geld en eentje voor kostbaarheden. Waardeberging voor contant geld is altijd minder. Contant geld begint bij € 2.500 en kostbaarheden beginnen bij € 5.000, de hoogste veiligheidsklasses zijn in overleg met de verzekeraar.

Waardebergingen worden altijd bepaald volgens EN 14450 of EN 1143-1. EN 14450 is een Europese norm voor klein zakelijk en thuisgebruik en is onderverdeeld in niveaus S1 en S2. EN 1143-1 is een andere Europese norm die begint bij klasse (of grade) 0 en vervolgens oploopt. Klasse 0 en I zijn voor thuisgebruik en klein zakelijk gebruik, vanaf klasse II wordt het voor groter zakelijk gebruik.

Zorg er ook altijd voor dat een kluis goed verankerd is! Sommige relatief handzame kluizen, zoals de Salvus Massa 1 hebben een hele hoge waardeberging, die niks waard is als inbrekers er gewoon met de kluis vandoor kunnen. Afhankelijk van de kluis kan deze verankerd worden in de vloer en/of achterwand, mits deze wand daarvoor geschikt is. De verankeringsmogelijkheden staan altijd in de omschrijving van de inbraakwerende kast. Wij kunnen tegen meerprijs verankering laten verzorgen door een professionele partij.

Keurmerk

De kluizen op deze pagina zijn veelal voorzien van erkende Europese keurmerken, zodat je zeker kan zijn van de bouwkwaliteit en inbraakwerendheid van de kast. De erkende Europese keurmerken die onze kasten hebben, zijn ECB-S, VdS en A2P. Deze keurmerken garanderen dat de inhoud van de kluis gedekt wordt door de verzekering. De keurmerken die een kluis heeft, staan altijd op een sticker aan de binnenzijde van de deur.

Kluis met slot

Afhankelijk van het beoogde doel en locatie van de kluis, zijn er verschillende slotopties. Als het belangrijk is dat toegang beperkt is, dan kun je kiezen voor een sleutelslot. Bij zo’n slot is het alleen mogelijk om de kluis te openen met de sleutel. Alleen personen met de sleutel kunnen dus de kluis openen; het nadeel hiervan is dat als de sleutel ontvreemd wordt, inbrekers de kluis gemakkelijk kunnen openen.

Een andere optie is de inbraakwerende kluis uitrusten met een codeslot. Dit is handig als er meerdere mensen bij de inhoud moeten kunnen, want iedereen met de code kan de kluis openen. Hier is natuurlijk ook makkelijk misbruik van te maken, want als de verkeerde mensen de code kennen, is de kluis kwetsbaar.

Het is uiteraard ook mogelijk om sloten te combineren. Veel van onze inbraakwerende kasten zijn uit te rusten met tegelijkertijd een sleutelslot en een codeslot. Op deze manier heb je dubbele zekerheid dat de kast beveiligd is tegen inbraak.