Archiefkasten

118 producten in Archiefkasten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

118 producten in Archiefkasten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Archief overzichtelijk opbergen

Een archief is belangrijk voor informatie die je snel beschikbaar moet hebben. Een gedeelte van het archief kan tegenwoordig digitaal, maar voor de rest is het handig om dit snel op papier beschikbaar te hebben. Een efficiënt archief is veilig en overzichtelijk opgeborgen in bijvoorbeeld ordners of dossiers. Voor elke manier van opslaan hebben wij een passende oplossing.

Roldeurkasten voor het archief

Roldeurkasten kunnen geopend worden door middel van roldeuren die in de ombouw van de kast verdwijnen. Hierdoor kun je roldeurkasten overal plaatsen, want je hoeft geen rekening te houden met de deuren wanneer de kast geopend is. Onze roldeurkasten zijn ontworpen om optimaal ordners in op te kunnen slaan, maar alle andere kantoorbenodigdheden kunnen ook worden opgeslagen. Roldeurkasten voor het archief worden geleverd inclusief verstelbare legborden. Vaak zijn dit systeemlegborden, hier kunnen laterale hangmappen onder gehangen worden, terwijl er bovenop spul kan worden opgeslagen. Ook kan de inhoud veilig worden opgeslagen, omdat de deuren af te sluiten zijn dankzij een cilinderslot.

Draaideurkasten voor het archief

Draaideurkasten zijn stevige archiefkasten met deuren die open geklapt kunnen worden. Bij het plaatsen van deze kasten is het dus belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de ruimte die nodig is om de deuren te openen. De kasten zijn van binnen voorzien van in hoogte verstelbare legborden, zodat de beschikbare opslagruimte altijd kan worden aangepast aan de inhoud. De deuren zijn af te sluiten via een cilinderslot, zodat de inhoud altijd veilig opgeborgen kan worden.

Hangmappenkast voor het archief

Hangmappenkasten zijn bedoeld om hangmappen in op te slaan. De hangmappen kunnen dan weer gevuld worden met bijvoorbeeld dossiers. Op deze manier kun je relevante informatie die bij elkaar moet worden gehouden, makkelijk opbergen in een archief. Hangmappen zijn over het algemeen beschikbaar in twee formaten; A4 en folio. De meeste hangmappenkasten hebben verstelbare lades die geschikt zijn voor beide types. De verschillende lades van de hangmappenkasten in het archief zijn centraal af te sluiten met een cilinderslot, zodat je archief altijd veilig ligt opgeborgen.

Voor extra veiligheid zijn er ook brandwerende ladekasten voor het archief. Deze kasten hebben een brandwerendheidsnormering per lade. Deze normering beschermt papier voor een bepaald aantal minuten tegen brand. Ook deze kasten zijn centraal af te sluiten door middel van een sleutelslot.

Brandwerende archiefkasten

Om documenten extra veilig op te bergen, kun je kiezen voor brandwerende archiefkasten. Deze kasten voldoen aan verschillende brandveiligheidsnormen, zodat ze papier voldoende beschermen tijdens brand. Afhankelijk van de norm is papier vanaf 30 tot 120 minuten veilig bij brand. Deze kasten zijn te leveren in verschillende formaten, zodat je enkele documenten tot een compleet archief veilig op kunt bergen in het geval van brand. Ook beschermen verschillende van deze kasten tegelijkertijd tegen inbraak.

Overige archiefkasten

Er zijn nog meer oplossing voor de opslag van het archief dan de kasten die hierboven beschreven staan. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Tekeningladekasten, specifiek om losse documenten of tekeningen op te slaan in verschillende formaten, van A4 tot A0.
  • Schuifdeurkasten kunnen gebruikt worden om ruimtebesparende opslag te realiseren. De deuren van schuifdeurkasten kunnen voorzien zijn van akoestieke vulling, om rondzingend geluid in de ruimte te dempen. Houd er wel rekening mee dat een schuifdeurkast altijd maar voor de helft geopend kan zijn, omdat de ene deur voor of achter de ander schuift.
  • Ladeblokken zijn voorzien van meerdere lades en zijn verrijdbaar. Ladenblokken zijn leverbaar in verschillende combinaties van lades, denk dan bijvoorbeeld aan pennenlades, standaardlades of hangmaplades. Vanwege de extra grote inhoud van deze laatstgenoemde lades kunnen deze ook gebruikt worden om grote voorwerpen op te slaan.

Archiefkast uit voorraad leverbaar

Wij hebben altijd een grote hoeveelheid nieuwe en tweedehands archiefkasten direct leverbaar. Je kunt rustig langskomen in onze showroom om te kijken welk soort archiefkast de beste oplossing voor jou is. Vanwege de voorraad in ons 13.000 m² grote magazijn kun je de archiefkast vervolgens direct mee nemen of wij kunnen de kast later komen bezorgen.