Thuiswerken

Hier bieden wij een kleine selectie van ons totale assortiment, gericht op zo effectief mogelijk thuiswerken. De stoelen zijn zodanig instelbaar dat iedereen er comfortabel op kan zitten. De bureaus zijn op hoogte in te stellen of zelfs elektrisch verstelbaar.

46 producten in Thuiswerken

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

46 producten in Thuiswerken

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Thuiswerkplek inrichten

In de huidige maatschappij zijn er telkens meer bedrijven die voor het gemak en veiligheid van hun werknemers voor thuiswerken kiezen. Het is dan wel belangrijk dat de thuiswerkplek goed ingericht is. Lang werken op een verkeerde thuiswerkplek is niet verantwoord.

De hele werkdag lang aan een net te lage keukentafel zitten is niet goed voor je houding. Ook biedt de gemiddelde keukenstoel niet voldoende ondersteuning om een hele werkdag aan te kunnen werken, zonder dat hier klachten door ontstaan.

Goed meubilair waar je ergonomisch verantwoord aan kunt thuiswerken is dus erg belangrijk!

Verantwoord thuiswerken aan een bureau

De keukentafel uit bovenstaand voorbeeld kan dus beter vervangen worden door een degelijk bureau. De ARBO-dienst heeft een paar basale eisen opgesteld waar een bureau aan moet voldoen. Deze zijn als volgt:

  • Het bureau dient minimaal 120 cm breed te zijn
  • Het bureau dient minimaal 80 cm diep te zijn
  • Het bureau is minimaal in hoogte te verstellen van 62-86 cm

Op deze manier heeft het overgrote deel van de Nederlandse beroepsbevolking een bureau met voldoende oppervlak om aan te werken en ook nog een bureau wat op de juiste hoogte kan worden ingesteld om thuis aan te werken.

Om extra oppervlakte op elk bureau te realiseren, kun je kiezen voor een monitorarm. Deze kan op de rand van elk bureau bevestigd worden en hier kan elke monitor voorzien van een VESA-koppeling op gemonteerd worden. Op deze manier ben je de logge voet van je monitor van je bureau kwijt en kun je deze ruimte efficiënter gebruiken.

Het in hoogte te verstellen van een thuiswerkbureau kan gedaan worden met een bureau wat vooraf op hoogte te verstellen is, of een bureau wat in hoogte versteld kan worden terwijl er aan gewerkt wordt. Dit kan gebeuren door middel van een slinger op spierkracht of geïntegreerde elektromotoren in de poten. Ook zijn er bureaus die zo hoog kunnen worden ingesteld dat er staand aan gewerkt kan worden.

Staand werken heeft gezondheidsvoordelen als dit afgewisseld wordt met zittend werken. Door regelmatig van positie te wisselen, zorg je ervoor dat de doorbloeding van je lichaam gestimuleerd wordt. Door regelmatig staand en zittend werken af te wisselen, zul je merken dat je aan het eind van je werkdag minder vermoeid bent dan wanneer je de hele dag in dezelfde positie werkt.

Verantwoord thuis zitten

Zoals hierboven beschreven, zul je regelmatig zitten tijdens het thuiswerken. Een goede thuiswerkstoel is dus belangrijk. Ook hiervoor zijn eisen opgesteld door de ARBO. De eisen worden gesteld aan de instelbaarheid van de bureaustoel, denk dan bijvoorbeeld aan:

  • Zithoogte
  • Zitdiepte
  • Rughoogte
  • Instelbaarheid van de armsteunen

Breed gezegd zijn er twee normeringen die geschikt zijn voor een bureaustoel die intensief gebruikt gaat worden. Dit zijn de Europese norm NEN-EN 1335 en de specifiek Nederlandse norm NPR-1813. Kijk hier voor een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen beide normen.

Het belangrijkste verschil is dat NEN-EN 1335 is opgesteld voor de Europese beroepsbevolking, waar de Nederlandse beroepsbevolking maar een klein deel van uitmaakt. Omdat Nederlanders gemiddeld genomen groter zijn dan de rest van de European, is hier de NPR-1813 (Nederlandse Praktijk Richtlijn) voor opgesteld. Met een stoel die voldoet aan NPR-1813 weet je zeker dat het overgrote deel van de Nederlandse beroepsbevolking er goed op kan zitten.

Omdat je vaak met de wieltjes van je stoel over dezelfde plek heen en weer zult schuiven, kun je overwegen om een vloerbeschermer neer te leggen. Op deze manier bescherm je de vloer onder je bureau tegen slijtage van de bureaustoel. Wij hebben matten die geschikt zijn voor gladde vloeren of tapijt, al naar gelang waar het bureau komt te staan.

Ergonomische thuiswerkplek inrichten

Je kunt het meeste exclusieve meubilair thuis hebben staan, maar als je het verkeerd gebruikt, zul je nog steeds klachten hebben. Hiervoor hebben wij een pagina over het ergonomisch instellen van je thuiswerkmeubilair.

Verder kun je het thuiswerken zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken. Kleine investeringen kunnen een wereld van verschil maken. Denk dan bijvoorbeeld aan

  • Een monitorarm, zodat je extra vrije ruimte op je bureau hebt en je de kijkhoek van je monitor snel aan kunt passen, mocht dit nodig zijn.
  • Een pennenlade onder je bureau kan gebruikt worden om kleine kantoorbenodigdheden zoals pennen, paperclips en kladblokjes op een vaste plek op te bergen, zodat ze altijd snel bij de hand zijn, zonder dat ze voor rotzooi op je bureau zorgen.
  • Een computersteun kan gebruikt worden om de vloer onder je bureau vrij te houden, wat het schoonmaken in huis ook makkelijk maakt.

Thuiswerkplek snel uit voorraad geleverd

Wij hebben veel van ons thuiswerkmeubilair standaard uit voorraad leverbaar. Hierdoor kunnen onze professionele bezorgers het meubilair volledig gemonteerd en klaar om aan te werken bij je thuis afleveren. Als je liever eerst het meubilair uit komt proberen, dan hebben wij alles in onze grote showroom aan de Westerval 10 staan. Op deze manier kun je je thuiswerkplek eerst uitproberen voordat je deze koopt. Ook is het uiteraard mogelijk om meubels direct mee naar huis te nemen.