Kassa- en afstortkluizen

Kluizen zijn er in vele soorten en maten. Om te helpen kiezen, hebben wij verschillende pagina's met gedetaillerde informatie over de verschillende aspecten van kluizen. Kies hieronder over welk aspect van een kluis je meer informatie wil:

50 producten in Kassa- en afstortkluizen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

50 producten in Kassa- en afstortkluizen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Geld veilig opbergen

Bij winkels en de horeca, zoals restaurants en cafés wordt veel met contant geld betaald. Om diefstal te voorkomen, moet dit veilig kunnen worden opgeslagen. Een afstortkluis biedt hierbij uitkomst. Dit zijn kluizen met een inworpgleuf waarin makkelijk contant geld, cheques of sealbags in kunnen worden afgestort. Hierdoor wordt een contante geldstroom veilig opgeslagen tijdens de werkdag. Dit verminder de kans op verlies van geld tijdens diefstal of een overval. Het geld kan in de afstortkluis veilig bewaard worden tot het naar de bank gaat of wordt opgehaald door een waardetransport.

Afstortkluis, afroomkluis of kassakluis

Bij dit type kluizen kan geld worden opgeslagen, zonder dat daarvoor de deur van de kluis geopend hoeft te worden. Het geld wordt afgestort via de afstortgleuf of afstortlade en komt zo inde binnenkant van de kluis terecht. De kluis kan alleen geopend worden met een sleutel of code, afhankelijk van het model. Zo kun je beperken wie toegang heeft tot de inhoud van de afstortkluis. Ook kan het geld niet via de gleuf uit de kluis worden verwijderd, omdat hier een systeem van stalen platen met weerhaken in zit.

Een kassakluis is vaak een wat lichtere uitvoering, met geen of een lagere waardeberging dan een ander model. Deze zijn bedoeld voor bij gebruik bij de kassa, zodat een teveel aan contant geld direct veilig kan worden afgestort. Deze kluis kan dan periodiek worden geleegd.

Voor het tijdelijk opslaan van grotere bedragen, zijn afroomkluizen of afstortkluizen geschikt. Deze hebben vaak een hoge waardeberging en kunnen op een centrale plek worden verankerd, zoals in een kantoor. Hierin kunnen dan één of meerdere dagopbrengsten worden gestort, totdat het geld de zaak verlaat. Als de hoeveelheid geld in de kluis erg hoog wordt, kun je overwegen een speciale inbraakwerende kluis aan te schaffen.

Afstortkluis kopen en verankeren

Als je bij Buro & Zo een afstortkluis koopt, kunnen we deze gelijk voor je laten verankeren door een bedrijf wat hierin gespecialiseerd is. Zo weet je zeker dat je geld veilig opgeslagen ligt.