Kasten & opbergen

Hier vindt u ons ruime aanbod aan kasten, van roldeurkasten tot Bruynzeel legbordstellingen.

Wij bieden ook vele tweede keus en gereviseerde tweedehands kasten aan. Deze staan lang niet allemaal op de website, dus kom langs in onze 12.000 m² grote showroom voor het complete aanbod.

784 producten in Kasten & opbergen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

784 producten in Kasten & opbergen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Metalen roldeurkasten

Een roldeurkast is waarschijnlijk één van de eerste kasten die in iemand opkomt als ze denken aan kasten op een kantoor. Roldeurkasten zijn een ruimtebesparende oplossing, omdat je geen ruimte vrij hoeft te houden voor de deuren, deze rollen terug in de ombouw van de kast zelf. Om de inhoud veilig op te kunnen bergen, zijn al onze roldeurkasten voorzien van een cilinderslot in de deur. De kasten worden compleet gemonteerd geleverd.

Binnenin is de kast voorzien van een aantal legborden. Met hoeveel legborden de kast geleverd wordt, is afhankelijk van de hoogte. Maar er zijn altijd extra legborden bij te bestellen. Ook zijn er meer gespecialiseerde accessoires, zoals uittrekframes, raadpleegplanken of uitschuifbare materiaallades.

Wij hebben een ruim aanbod aan zowel nieuwe als gebruikte kasten van veel verschillende merken. Ook zijn ze beschikbaar in verschillende kleuren en maatvoeringen, zodat er altijd een kast is met de juiste kleur en maat.

Draaideurkasten

Dit is een andere populaire oplossing. Draaideurkasten zijn goedkoper dan roldeurkasten, omdat de deuren naar buiten toe uitklappen in plaats van terugrollen in de ombouw. De draaideurkasten zijn ook voorzien van een aantal legborden, afhankelijk van de hoogte. Extra legborden zijn altijd leverbaar.

De deuren kunnen vergrendeld worden door de handgreep te draaien en in de handgreep zit ook een cilinderslot waarmee een vergrendelde kast kan worden afgesloten.

Onze draaideurkasten zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren, zodat er altijd wel een passende tussen zit. De roldeurkasten hebben we altijd volledig gemonteerd op voorraad in ons eigen magazijn, dus we kunnen snel uit voorraad leveren.

Verrijdbare ladeblokken

Ladenblokken zijn bij uitstek geschikt voor extra opbergruimte onder een bureau. Vaak zit bovenin een pennenlade om kleine kantoorartikelen zoals pennen, paperclips en notitieblokjes makkelijk op te slaan. Verder zijn ze te leveren met verschillende configuraties van lades. Standaardlades zijn geschikt om verschillende grotere dingen in te bewaren. Voor echt grote dingen of een klein archief wat je bij de hand moet hebben, zijn er hangmaplades. Deze zijn twee keer zo hoog als een standaardlade en worden geleverd met een geleidingssysteem voor hangmappen op A4- of folioformaat.

Als er minder - maar toch wat - opslagruimte nodig is, zijn er losse pennenlades beschikbaar. Deze lades kunnen onder een bureaublad geschroefd worden, mits er geen rand van het onderstel langs de rand van het blad loopt. De lades zijn af te sluiten door middel van een cilinderslot.

Hangmappenkasten

Om een archief op te slaan in hangmappen, zijn er hangmappenkasten beschikbaar. Deze kasten hebben meerdere lades boven elkaar. De lades hebben een ophangsysteem wat geschikt is voor hangmappen op zowel folio- als A4-formaat. Deze kasten zijn centraal af te sluiten door middel van een cilinderslot.

Voor extra beveiliging zijn er brandwerende hangmappenkasten beschikbaar. Deze kasten houden papier tot een bepaald aantal minuten veilig in het geval van brand. Deze kasten zijn wel alleen getest op brandveiligheid voor papier, voor andere inhoud kunnen wij geen garanties geven.

Archiefkasten uit voorraad leverbaar

Archiefkasten is voor ons eigenlijk een verzamelnaam voor alle bovenstaande type kasten. Het meest geschikte type kast voor een archief hangt namelijk compleet af van de situatie en het soort archief wat moet worden opgeslagen.

Garderobekasten en lockers

Dit zijn prima oplossingen om bijvoorbeeld kleding of uitrusting in op te bergen. Onder garderobekasten verstaan wij kasten met één of twee deuren per kolom. Zodra er meer dan twee deuren per kolom komen, noemen wij het lockerkasten. Beide soorten kasten zijn beschikbaar met kolombreedtes van 30 of 40 cm. Garderobekasten gaan bij ons tot 6 deurtjes bij individuele kast, maar wat lockers betreft gaat het tot 30 deurtjes per kast.

Beide soorten kasten zijn beschikbaar in verschillende kleurstellingen. Elk deurtje is individueel af te sluiten met verschillende slotopties; van een hangslot tot RFID-chips. Ook zijn er opties beschikbaar zoals een voetenbank of pootjes op de kast van de vloer te houden.

Brandwerende kasten

Naast de brandwerende hangmappenkasten hebben wij ook een uitgebreide selectie brandwerende kasten. Dit varieert van kleine kastjes om een paar spullen veilig op te slaan tot grote kasten om een compleet archief te beveiligen tegen brand.

Let er wel op dat er verschillende classificaties van brandwerendheid zijn. Het begint bij DIN 4102, wat een bouwnorm is die niet getest hoeft te worden. Het eindigt bij kluizen die in geval van brand tot 2 uur papier veilig op kunnen bergen. Het zijn wel kasten die speciaal ontworpen zijn om papier brandveilig op te bergen, voor andere producten geven wij geen garantie.

Als er digitale media of gevoelige apparatuur beveiligd tegen brand moet worden, dan hebben we daar datasafes voor. Deze zijn speciaal ontworpen om gevoelige digitale media tegen brand te beschermen. Omdat deze eisen strenger zijn dan die voor papier, is papier in deze kluizen ook veilig opgeborgen in het geval van brand.

Inbraakwerende kluizen

Als kostbaarheden of geld veilig opgeborgen moet zijn in het geval van inbraak, kun je bij ons een inbraakwerende kast uitzoeken. Deze kasten maken het inbrekers moeilijk, zodat je kostbaarheden veilig opgeborgen liggen. Elke kast heeft zijn eigen normering die bepaalt tot welk maximaal bedrag de inhoud veilig is en verzekerd kan worden. Dit hangt af van bijvoorbeeld de bouw van de kluis, maar ook de locatie van het pand waar deze geplaatst wordt.

Uiteraard zijn er ook kluizen die het beste van beide combineren en beschermen in zowel het geval van brand als het geval van inbraak. Ook hebben wij meer gespecialiseerde modellen die bijvoorbeeld geschikt zijn voor inbouw in een vloer of muur. En er zijn bijvoorbeeld kluizen die ontworpen zijn om de inhoud van een kassa veilig af te storten. De wet stelt strenge eisen aan de opslag van wapens en munitie. Deze moeten bijvoorbeeld apart van elkaar opgeborgen kunnen worden. Om veilig wapens op te kunnen slaan, hebben wij een reeks wapenkluizen, met bijvoorbeeld afsluitbare binnenvakken voor munitie.

Legbordhaken

Niks is zo irritant als een kast waar je een plank niet kan gebruiken omdat je een haakje mist. Daarom hebben wij een ruim aanbod aan losse kasthaakjes uit allerlei verschillende tweedehands kasten. Bij elke haak staan de exacte afmetingen vermeld en wanneer wij weten uit welke kast de haakjes gekomen zijn, zetten wij dit erbij.

Overige kasten

Wij hebben ook kasten voor speciale toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan kledinguitgiftekasten, demontabele roldeurkasten en ordercarrousels. Voor elke speciale situatie is wel een oplossing te bedenken.

Tweedehands kasten

Wij hebben altijd een veel groter aanbod aan tweedehands en gebruikte kasten dan wij online hebben staan. Vanwege wisselend aanbod kunnen wij dit niet allemaal online zetten. Kom daarom gerust langs in onze grote showroom om het actuele aanbod te bekijken.