Akoestische scheidingswanden

8 producten in Akoestische scheidingswanden

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten in Akoestische scheidingswanden

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Akoestische scheidingswanden

Geroezemoes in een kantoorruimte kan als erg storend worden ervaren door de medewerkers die daar moeten werken. Het kan leiden tot een verlies van concentratie en daardoor weer een verlies aan productiviteit. Op lange termijn kan het zelfs de gezondheid van de werknemers negatief beïnvloeden en leiden tot bijvoorbeeld onnodige stress en migraines.

Door bronnen van veel lawaai, zoals een kopieermachine of een koffieautomaat, buiten de kantoorruimte te plaatsen, kan er al geluidsoverlast verminderd worden. Maar er zullen toch altijd bronnen van geluid blijven, zoals toetsenborden en collega’s die met elkaar praten of met klanten bellen.

Akoestische scheidingswanden kunnen uitkomst bieden in zulke situaties. Deze panelen hebben eigenschappen die rondzingend geluid absorberen. De vulling van deze panelen is gemaakt van voornamelijk gerecycled materiaal. Dit materiaal absorbeert ongeveer 85% van het geluid geproduceerd door menselijke spraak. Maar ook geluid wat buiten deze frequenties valt wordt geabsorbeerd, zodat de panelen overlast verminderen.

Scheidingswand op kantoor

Onze akoestische scheidingswanden zijn leverbaar in verschillende configuraties. Ze zijn leverbaar met verschillende opties voor de voet.

  • Zonder voet, kies deze optie als de wanden geen ondersteuning nodig hebben, als ze bijvoorbeeld op een bestaande constructie worden geplaatst of tussen bestaande bureaus geklemd gaan worden.
  • Platte voet, deze optie kan gebruikt worden om de panelen op zichzelf te laten staan.
  • Halfhoge en hoge poot, met deze optie kan de poot een einde van de grond worden gehaald. Dit geeft een meer open uiterlijk.
  • Poot met wielen, op deze manier kunnen de wanden gemakkelijk verplaatst worden binnen en ruimte of zelfs tussen verschillende ruimtes.

Verschillende panelen kunnen naadloos op elkaar worden aangesloten door gebruik te maken van magneetkoppelingen die onzichtbaar worden weggewerkt in de zijkant van het paneel. Deze magneetkoppelingen kunnen ook worden gecombineerd met een centrale magnetische koppelpaal om opstellingen met T-splitsing of een opstelling in kruisvorm te maken.

De panelen passen in elk interieur. Ze zijn namelijk beschikbaar in standaard stoffering en het meer chique wolvilt. Beide stofsoorten zijn in een breed scala aan kleuren verkrijgbaar. De zijwanden van het paneel zijn beschikbaar in zwart, wit of aluminiumgrijs.

Duurzame oplossing

De geluidsabsorberende kern van de panelen is voor 92% geproduceerd  van gerecyclede materialen. Aan het eind van de levensduur kan het hele paneel ook weer gerecycled worden. En de panelen zijn ontworpen en gemaakt in Nederland. Zo heeft u een milieuvriendelijke oplossing om geluidsoverlast op de werkplek tegen te gaan.