Kluisdeuren

Kluizen zijn er in vele soorten en maten. Om te helpen kiezen, hebben wij verschillende pagina's met gedetaillerde informatie over de verschillende aspecten van kluizen. Kies hieronder over welk aspect van een kluis je meer informatie wil:

12 producten in Kluisdeuren

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

12 producten in Kluisdeuren

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kluisdeur kopen

Een kluisruimte is waardeloos zonder een goede kluisdeur. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Het is daarom verstandig om bij het ontwerpen van een kluisruimte na te gaan wat je eisen en wensen zijn. De kluisruimte zal altijd een maximale verzekerbare bergwaarde hebben, die afhankelijk is van de constructie en de deur.

De deur kunnen wij leveren, dus daarover kunnen we je tips geven. Uiteraard is de waardeberging van een kluisdeur belangrijk. Een kluisruimte voor € 25.000 afsluiten met een deur met een nominale waardeberging van € 5.000 heeft natuurlijk geen zin. Kies daarom een deur die een waardeberging heeft die minstens gelijkstaat aan die van de kluisruimte. En zorg er uiteraard voor dat deze de verwachte inhoud van de kluisruimte dekt. Het is dus aan te raden een kluisdeur met ECB-S keurmerk te kiezen.

Kluisdeur met code

Vervolgens moet je kiezen wie er (gemakkelijk) toegang moet hebben tot de ruimte. Met een sleutel weet je zeker dat alleen de personen met de sleutel de ruimte in kunnen. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat iedereen die toegang moet hebben daadwerkelijk een sleutel heeft. En je moet de sleutels die in omloop zijn goed in de gaten houden, mocht er eentje kwijtraken, dan is de deur een stuk minder veilig      
Al onze kluisdeuren zijn ook leverbaar met een codeslot. Op deze manier kan iedereen die de code heeft, de deur openen. Dit is makkelijk wanneer meerdere personen toegang moeten hebben tot de kluisruimte. Aan de andere kant kan iedereen met de code de kluisdeur openen. Het is dus dan wel zaak dat de codes goed geheim gehouden en niet onnodig gedeeld worden.         
Een derde optie is meerdere sloten. Dit kunnen meerdere sleutelsloten, meerdere codesloten of een combinatie van sleutel- en codesloten zijn. Op deze manier kun je sleutels en/of codes zo verdelen, dat er altijd minimaal twee mensen nodig zijn om de kluisruimte te openen. Dit kan de veiligheid vergroten.

Kluisdeur kopen

Het is handig om tijdens de bouw van de kluisruimte de kluisdeur direct te monteren, in plaats van dit achteraf doen. Koop je kluisdeur dus vóór dat je met de bouw begint. Wij hebben de kluisdeuren helaas niet in onze showroom staan, omdat dit heel specifieke waar is. Maar wij zullen wel met onze leveranciers samenwerken om de kluisdeur zo snel mogelijk bij je te krijgen.