Plafondpanelen

Akoestische plafondpanelen kopen

Rondzingend geluid op de werkplek kan voor veel overlast zorgen. De overlast kan weer leiden tot slechte concentratie en dus verminderde prestaties van de personen die in deze ruimtes moeten werken. Over langere periodes kan geluidsoverlast zelfs leiden tot gezondheidsproblemen zoals stress, verhoging van de hartslag en bloeddruk of hoofdpijn.

Dit probleem wordt veroorzaakt door ruimtes met slechte akoestische eigenschappen. Denk hierbij aan ruimtes met vloeren, muren en/of plafonds gemaakt van harde materialen; dit zijn bijvoorbeeld hout, steen en beton. Vloeren kun je bekleden met tapijt en voor de wanden zijn er ook oplossingen.

Geluiddempende plafondplaat

Wij hebben een assortiment aan plafondplaten met geluidsdempende eigenschappen. Zodra geluid deze plaat bereikt, wordt het geabsorbeerd door de kern van de plaat. Dit absorberen voorkomt dat geluid rond gaat zingen. De eigenschappen van het geluidsabsorberende materiaal zijn zodanig dat voornamelijk de meest veelvoorkomende frequenties gedempt worden, om zo het meeste rendement te bieden.

De panelen zijn leverbaar in verschillende standaardmaten, maar kunnen gemakkelijk in elk gewenst formaat opgeleverd worden. Hiervoor moet gewoon de maat naar boven afgerond worden op 20 cm en die prijs moet worden aangehouden. Hierbij moet wel rekening worden gehouden dat de maximale afmeting van een plafondplaat 2 vierkante meter kan bedragen.

Het akoestische plafondpaneel wordt door middel van staalkabels aan het plafond bevestigd. Omdat hierdoor ruimte ontstaat tussen het paneel en het plafond, wordt er ook nog geluid geabsorbeerd wat via het plafond de achtergrond van de plaat bereikt. Hierdoor is de ‘akoestische afdruk’ van de plafondplaat groter dan de oppervlakte.

De panelen zijn leverbaar met een bekleding van stof of een bekleding van wolvilt. Beide stofsoorten zijn leverbaar in een heel assortiment aan kleuren, dus je kunt altijd de kleuren kiezen die het beste bij je bedrijf of de ruimte in kwestie passen.

Milieuvriendelijke geproduceerd

Onze akoestische panelen zijn in Nederland ontworpen en geproduceerd. Op deze manier wordt onnodig transport voorkomen, dit is beter voor het milieu. De kern van een akoestische plaat bestaat voor 92% uit gerecycled materiaal. Het paneel zelf is na gebruik voor de volle 100% recyclebaar, dus je draagt niet bij aan de afvalberg.