Bureaus & tafels

Hier vindt u ons uitgebreide aanbod aan bureaus. De bureaus staan hier weergegeven per serie; elke serie is in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar.

Bij de series die hoogte instelbaar zijn, dient u het bureau op hoogte te stellen voordat u het in gebruikt neemt. Bureaus die hoogte-, elektrisch- of slingerverstelbaar zijn, kunt u ook makkelijk verstellen als het bureau al in gebruik is.

Zit/sta bureaus zijn over een zodanige hoogte verstelbaar dat 95% van de bevolking zowel zittend als staand aan deze bureaus kan werken. Deze afwisseling in werkhouding is vanuit ergonomisch perspectief beter dan de hele dag alleen zittend of staand werken.

258 producten in Bureaus & tafels

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

258 producten in Bureaus & tafels

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bureaus & tafels

De basis van een goede werkplek is uiteraard het bureau. Of je nu een enkel bureau zoekt voor thuis op de werkkamer of een grote partij bureaus om een compleet kantoor in te richten, bij Buro & Zo hebben we een groot aanbod. In onze showroom van 13.500 m² kun je ons complete aanbod aan nieuwe, refurbished en gebruikte bureaus komen bekijken en uitproberen. Door ons grote magazijn kunnen we snel leveren.

Onze bureaus bestaan uit een combinatie van losse onderstellen met een los blad. Hierdoor is er altijd de combinatie die je zoekt! Zowel de onderstellen als de bladen zijn leverbaar in verschillende kleuren. Je kunt dus altijd een combinatie samenstellen die het beste bij het interieur past.          
De bureaus zijn beschikbaar in verschillende breedtes, van 80 tot 240 cm breed. Ook kunnen wij op maat gemaakte bureaus maken, zodat ze altijd passen.              
In principe worden onze bureaus altijd compleet gemonteerd geleverd door ons eigen personeel. Montage ter plekke is ook mogelijk, mocht de locatie niet bereikbaar zijn met een gemonteerd bureau.

Wij hebben voor elke situatie een passende oplossing, of je nu een simpele werkplek met vaste hoogte zoekt of een elektrisch verstelbaar bureau waar je zowel zittend als staand aan kan werken.

Hoogte instelbaar bureau

Het meest simpele type bureau. Bij een dit type bureau is de hoogte in te stellen door middel van een mechanisme in de poten. Het instelbereik van onze bureaus is altijd minimaal 62-82 cm, waardoor deze voor 95%  van de beroepsbevolking geschikt zijn.    
Hoogte instelbare bureaus zijn de goedkoopste optie voor een stevig, kwalitatief goed bureau. Het is echter lastig om de hoogte van dit bureau te veranderen als het eenmaal in gebruik is. Ze zijn dus het meest geschikt voor vaste werkplekken. Voorbeelden van hoogte instelbare bureaus zijn de BNZ 100 serie, de BNZ 200 serie of de tweedehands Ahrend Essa bureaus.

Hoogte verstelbaar bureau

Mocht het toch handig zijn om de bureaus tijdens het gebruik te kunnen verstellen, dan zijn er de hoogte verstelbare bureaus. Deze bieden veel meer flexibiliteit. Dit is bijvoorbeeld handig voor bureaus die door verschillende gebruikers worden gebruikt, zoals flexwerkplekken.          
Deze bureaus zijn op elk moment in hoogte verstelbaar door middel van een slinger of een elektromotor. Let er wel op dat deze bureaus een maximaal toegestane dynamische belasting hebben. Dit is het gewicht wat het verstelmechanisme kan verplaatsen zonder schade op te lopen. Dit bepaalt dus hoe vol je het bureau kunt pakken en het nog steeds kunt verstellen.

Slinger verstelbaar bureau

Dit type bureau is door middel van een slinger in hoogte verstelbaar. De slinger moet met de hand aangedreven worden en kan na gebruik weg geklapt worden of in zijn geheel uit het bureau verwijderd worden.

Elektrisch verstelbaar bureau

Elektrisch verstelbare bureaus zijn in hoogte veranderbaar met een elektromotor. Deze motor wordt aangestuurd door een bediening gemonteerd op het bureau. Dit kan een simpel paneel zijn met een knop voor omhoog en een knop voor omlaag. Er zijn ook geavanceerde bedieningsopties beschikbaar, met digitale hoogte-indicatie en geheugenfunctie om effectief de gewenste hoogte te bereiken en voorgeprogrammeerde hoogtes in te kunnen stellen.

Zit/sta bureaus

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat lang zitten tijdens de werkdag nadelig is voor de gezondheid. Het kan lijden tot verhoogde kans op hart- en vaatziekten en zelfs diabetes type II. Het afwisselen van een staande en zittende houding is ook beter voor de doorbloeding van de spieren. Dit houdt je langer geconcentreerd en maakt je op den duur minder moe.

Bij een traditionele kantoorbaan is het echter lastig om voldoende te staan gedurende de werkdag. Hier kan een zit/sta bureau uitkomst bieden. Dit type bureau is over een zodanig hoogtebereik te verstellen, dat hier zowel zittend als staand aan gewerkt kan worden. Je kunt dus gedurende de dag naar believen afwisselen tussen zittend en staand werken.

Zit/sta bureaus kunnen goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld een stahulp of een deskbike om de doorbloeding van het lichaam nog beter te stimuleren.

Slinger verstelbaar zit/sta-bureau

De bureaus uit onze BNZ 210-serie zijn door middel van een slinger in hoogte verstelbaar van 70 tot 118 cm. De slinger kan na het bereiken van de gewenste  hoogte onder het bureau worden weg geklapt tot het volgende gebruik.

Elektrisch verstelbaar zit/sta-bureau

De BNZ 470-serie is door middel van een elektromotor in hoogte te verstellen van 64 tot 130 cm hoog. Het enige wat je hoeft te doen is de knop van de bediening inhouden tot de gewenste hoogte is bereikt. Ook is het mogelijk om deze bureaus uit te rusten met een display wat de hoogte van het bureau in cm aangeeft en waarin tot 4 standen voorgeprogrammeerd kunnen worden met de geheugenfunctie.

Bench werkplek

De bench werkplek is een elektrisch verstelbaar zit/sta bureau met twee werkplekken op een enkel frame. De werkplekken zijn apart van elkaar in hoogte te verstellen, elke werkplek heeft een eigen elektromotor. Om de gebruikers van het bureau privacy te geven wanneer de één staat en de ander zit, kunnen deze duowerkplekken makkelijk voorzien worden van een privacyscherm.

Refurbished bureau

Uiteraard bieden wij ook tweedehands bureaus aan van bekende merken, zoals het Nederlandse kwaliteitsmerk Ahrend. Deze modellen zijn doorgaans voorzien van een nieuw blad met een nagekeken onderstel. Deze refurbished bureaus werken dus gegarandeerd zo goed als een nieuw onderstel. Onze gebruikte bureaus zijn beschikbaar als modellen zowel met instelbare hoogte, als verstelbare hoogte door middel van een slinger of elektromotor.

Accessoires

Ook bieden wij vele accessoires voor je bureau. Denk hierbij bijvoorbeeld aan

  • ladenblokken voor extra opbergruimte.
  • Of monitorarmen voor meer vrije ruimte op het bureau.
  • CPU-houders en kabelgoten bevelen wij ten zeerste aan bij verstelbare bureaus, zodat er geen problemen komen met bekabeling bij verstelbare (zit/sta-)bureaus.
  • En uiteraard beschikken we over een ruime selectie bureaustoelen om comfortabel achter je nieuwe bureau te kunnen zitten.