Datasafes

Datasafes zijn specifiek ontwikkeld om digitale media zoals CD's, DVD's en USB-sticks veilig op te slaan tijdens brand. Vanwege de hogere kwetsbaarheid van digitale media zijn datasafes ook geschikt om papier brandveilig in op te bergen. Bepaalde types datasafes bieden ook bescherming tegen inbraak, maar alle datasafes af te sluiten.

Kluizen zijn er in vele soorten en maten. Om te helpen kiezen, hebben wij verschillende pagina's met gedetaillerde informatie over de verschillende aspecten van kluizen. Kies hieronder over welk aspect van een kluis je meer informatie wil:

17 producten in Datasafes

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

17 producten in Datasafes

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Digitale media veilig opslaan

De samenleving is zo langzamerhand digitaal geworden. Het gebruik van papier neemt af en veel informatie wordt opgeslagen op digitale media zoals Cd’s, flashdrives en externe schijven. Deze soorten digitale media kunnen op een klein volume heel veel informatie bevatten. Het nadeel hiervan is dat wanneer deze dragers ontvreemd worden of beschadigd raken, er snel veel informatie verloren kan gaan.

Om dataverlies te voorkomen, kunnen digitale informatiedragers worden opgeslagen in een datasafe. Dit is een type brandkast, die speciaal is ontworpen om digitale media te beschermen in het geval van brand. Afhankelijk van het model zijn datadragers 60 tot 180 minuten beschermd tegen brand. De datasafes zijn zo gebouwd, dat het interieur zeker tot de gegeven tijdsduur onder de kritieke temperatuur voor digitale media (52 graden Celsius) blijft. Omdat deze temperatuurgrens zo laag ligt, is de datasafe tegelijkertijd brandveilig voor papieren documenten; omdat de kritieke temperatuur voor papier veel hoger ligt.

Veel modellen bieden tegelijkertijd bescherming tegen gassen die bij brand vrijkomen en tegen schade door bluswater bij het bestrijden van de brand. Vaak zijn ze ook magnetisch afgeschermd, zodat magnetische informatiedragers ook beschermd zijn tegen wissen.

Aanpasbaar interieur

De datasafes worden geleverd zonder interieur. Dit is tijdens het bestellen te selecteren. Het interieur kan bestaan uit bijvoorbeeld legborden, uittrekframes en uittrekbare legborden. Op deze manier kun je zelf bepalen welke indeling en hoeveel opslagruimte de datasafe moet hebben.