Inbouwkluizen

Kluizen zijn er in vele soorten en maten. Om te helpen kiezen, hebben wij verschillende pagina's met gedetaillerde informatie over de verschillende aspecten van kluizen. Kies hieronder over welk aspect van een kluis je meer informatie wil:

25 producten in Inbouwkluizen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

25 producten in Inbouwkluizen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kleine inbouwkluis

Het idee achter een kluis is dat een inbreker deze niet snel eventjes open breekt. Maar als een kluis niet of niet correct verankerd is, kan de kluis altijd meegenomen worden en ergens anders in alle rust geopend worden. Om dit te voorkomen, kan een inbouwkluis gebruikt worden. Deze kluizen worden ingebouwd in de muur of vloer tijdens het bouwen van een pand. Het is belangrijk om de kluizen tijdens de bouw te installeren en niet achteraf. Zo weet je zeker dat het draagvermogen van een muur en andere bouwkundige elementen niet aangetast wordt door het installeren van een kluis.

Muurkluis

Een muurkluis wordt, zoals de naam al doet vermoeden, in de muur geplaatst. Een kluis in de muur is per definitie fatsoenlijk verankerd. Een inbreker wil vaak snel en ongemerkt te werk gaan en zal daarom niet een stenen of betonnen muur gaan slopen tijdens de inbraak. Omdat een muurkluis geen ruimte in het vertrek waar deze is geplaatst inneemt, kan het ook heel goed zijn dat een crimineel de waardekast niet eens opmerkt. Zeker niet als er bijvoorbeeld nog een schilderij, poster of meubelstuk voor wordt geplaatst. En omdat een muurkluis is verwerkt in de muur, neemt deze geen extra ruimte in in de kamer waar hij normaal op de grond zou staan.

Vloerkluis

Bij een vloerkluis wordt een inbouwkluis in de vloer geplaatst tijdens de constructie. Hierdoor is de kluis verankerd, onopvallend geplaatst en neemt geen extra ruimte in. Het is voor een inbreker of overvaller niet te doen om de kluis uit een vloer te breken. Vloerkluizen zijn voorzien van een deur die naar boven toe opent om bij de inhoud te kunnen. Ook zijn er modellen met een afstortkoker, in deze koker kunnen kleine voorwerpen in de kluis worden gestort, zonder deze te hoeven openen.

Sleutelbuizen

Een sleutelbuis is een buis die in de muur wordt gemonteerd. De buis heeft een slot aan de buitenkant, waarmee de buis kan worden geopend. Binnenin is dan ruimte om één of meerdere sleutels op te slaan. Het slot van de sleutelbuis kan een sleutelslot zijn, maar het zou ook een codeslot kunnen zijn, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de gebruiksomgeving. De buis kan gebruikt worden om mensen toegang te geven tot sleutels of juist een veilige locatie om sleutels na gebruikt achter te laten. Als er veel sleutels afgestort moeten worden, zijn hier gespecialiseerde oplossingen voor te krijgen.

Inbouwkluis kopen

Bij Buro & Zo kun je snel en gemakkelijk de inbouwkluis kopen die je zoekt. Of deze nu in de muur of in de vloer moet komen, wij kunnen een passende oplossing bieden. Vanwege samenwerking met grote namen op kluisgebied zoals De Raat en Nauta kunnen wij snel een passende oplossing zoeken.

Het inbouwen van een muur- of vloerkluis kunnen wij echter niet verzorgen, hiervoor zul je toch contact op moeten nemen met een aannemer of bouwbedrijf die dit wel kan verzorgen.