Opzetwanden

15 producten in Opzetwanden

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

15 producten in Opzetwanden

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Akoestische opzetwanden voor een bureau

Geluidsoverlast kan negatieve effecten hebben op de concentratie en productiviteit van medewerkers. Geluid wat in een ruimte gereflecteerd wordt, kan heel erg afleiden en zelfs leiden tot gezondheidsklachten zoals stress en hoofdpijn. Werken in een rustige ruimte is dus beter voor de gezondheid van medewerkers en hun productiviteit.

Een akoestische opzetwand is een scheidingswand die op of aan het blad van een bureau bevestigd wordt. Deze wanden worden gebruikt om privacy te bevorderen en geluidsoverlast van rondzingend geluid te verminderen. Deze wanden zijn beschikbaar in een aantal standaardmaten, maar kunnen ook op maat gemaakt worden. De standaardbreedtes zijn als volgt:

Akoestische scheidingswand bureau

De bekleding van de panelen is verkrijgbaar in stof of wolvilt. Stof is standaard, wolvilt heeft een chiquere uitstraling, maar wordt geleverd tegen meerprijs. Beide stofsoorten zijn leverbaar in veel verschillende kleuren. De zijwand van een paneel is leverbaar in aluminium, wit of zwart. Hiermee past deze zijwand bij de meest voorkomende onderstelkleuren van een bureau.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de opzetwanden te bevestigen aan het bureau. Sommige methodes werken met klembeugels, die je makkelijk aan kan draaien om de opzetwand aan het bureau te bevestigen. Er zijn ook oplossingen om de wanden los op het blad van één of meerdere bureaus te zetten. En uiteraard kan een opzetwand ook bevestigd worden door ze op verschillende manieren vast te schroeven in het blad, als gaten in (de rand van) het blad geen bezwaar zijn.

Het is ook mogelijk om meerdere wanden aan elkaar te koppelen door middel van een magneetkoppeling die onzichtbaar geïntegreerd wordt in de zijwand van een opzetwand. Deze magnetische zijwanden kunnen ook gecombineerd worden met een magnetische centrale koppelpaal, om een kruis- of T-opstelling te realiseren.

Akoestische eigenschappen

De kern van de panelen is gemaakt van een materiaal met goede akoestieke eigenschappen. Zo heeft deze vulling voor de frequenties van menselijke spraak een absorptiewaarde αw  van 0,85, wat wil zeggen dat 85% van het geluid op deze frequenties wordt geabsorbeerd.

Verder voldoen zijn de panelen bestand tegen schimmelvorming en zijn vlam- en brandvertragend volgens Euroklasse B/S1/D0. Ze zijn voor een groot deel vervaardigd uit gerecycled materiaal en het hele paneel is op zijn beurt aan het eind van de levensduur weer te recyclen.