Sleutelberging

Kluizen zijn er in vele soorten en maten. Om te helpen kiezen, hebben wij verschillende pagina's met gedetaillerde informatie over de verschillende aspecten van kluizen. Kies hieronder over welk aspect van een kluis je meer informatie wil:

56 producten in Sleutelberging

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

56 producten in Sleutelberging

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Sleutelkastje kopen

In het geval dat je veel sleutels hebt, wil je deze veilig en overzichtelijk op kunnen bergen. In dit soort gevallen kan een sleutelkluis uitkomst bieden. In deze kluizen zitten haken om meerdere sleutels netjes gesorteerd op te hangen. Voor de veiligheid kunnen deze kasten afgesloten worden, veelal door een sleutelslot of een elektronisch codeslot. Ook zijn er kasten waarbij je zelf kan kiezen welk soort slot er op moet zitten.

Elk type slot heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bij een sleutelslot kan alleen degene met de sleutel de kast openen, tenzij deze op een algemeen bekende plek wordt gehangen, maar dat gaat weer ten koste van de veiligheid. Met een codeslot kan iedereen die de code heeft de kast openen, maar dan moet je wel zeker weten dat de codes niet gedeeld worden met mensen die ze niet nodig hebben.

Kast voor sleutelbeheer

In het geval dat veiligheid niet de belangrijkste overweging is, maar sleutelbeheer veel belangrijker is, kan er een sleutelkluis aangeschaft worden. Dit zijn kasten waar een aantal sleutels overzichtelijk op verschillende lijsten met genummerde haken kan worden gehangen. Wij bieden sleutelkasten met een capaciteit van 10 tot 940 sleutels. Kasten met een hogere sleutelcapaciteit hebben vaak draaibare of uittrekbare sleutelpanelen, zodat de afmeting van de kast beperkt blijft.

Deze kasten zijn leverbaar met verschillende slotopties, zodat je makkelijk kunt bepalen hoeveel mensen toegang krijgen tot de sleutelkast. Dit is ideaal in situaties met veel (reserve)sleutels, zoals bijvoorbeeld op scholen of in verzorgingstehuizen.

Sleutelkluis

Met een sleutelkluis kies je voor een oplossing die echte bescherming biedt in het geval van inbraak en/of brand. Dit zijn sleutelkluizen met een waardeberging en een keurmerk. Hierdoor worden ze ook door de verzekeraar geaccepteerd.

Garage sleutelkluis met BOVAG/RDW keurmerk

Sleutelkluizen met het BOVAG/RDW keurmerk zijn door deze organisaties erkend als kluizen die geschikt zijn voor het opbergen van autosleutels. Deze kluizen hebben een waardeberging van minstens € 5.000, zodat ze inbraakwerend zijn. Ook hebben deze kluizen over het algemeen grotere haken, zodat er ook gemakkelijk veel autosleutels in kunnen worden opgeborgen. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor autohandelaren en garages voor het opbergen van een grote hoeveelheid autosleutels.

Sleutelbuizen

Sleutelbuizen is een type sleutelkluis voor bijvoorbeeld de thuiszorg. Een sleutelbuis kan in een (buiten)muur gemonteerd worden. Met een code of sleutel kan deze buis worden geopend. In de buis zelf ligt dan een sleutel om de deur die bij de sleutelbuis hoort de openen. Op deze manier kan iedereen met de sleutel of code van de buis de sleutelbuis open maken en de bijbehorende sleutel eruit halen of terug plaatsen.

Sleutelafstortkluizen

In een situatie waar veel sleutels teruggegeven moeten worden, kan een sleutelafstortkluis uitkomst bieden. Deze afstortkluizen kunnen worden gemonteerd in een muur, door een muur heen of op zichzelf staand. De persoon die de sleutel terug komt brengen, kan deze in een inworpopening gooien. Deze sleutels worden vervolgens in het kluisgedeelte afgestort. Dit kluisgedeelte kan later geopend worden met een sleutel.           
Zeker bij sleutelafstortkluizen die door een muur heen worden gemonteerd is dit gemakkelijk, de sleutel wordt buiten afgegeven en de kluis kan makkelijk binnen worden geopend. Deze kluizen hebben een grote capaciteit, zodat er veel sleutels kunnen worden afgegeven tussen het leeghalen door.