Laptopberging

Verscheidene opties op laptops en computers veilig op te bergen wanneer deze niet gebruikt worden, al dan niet met netstroomtoegang in het opbergvak.

13 producten in Laptopberging

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

13 producten in Laptopberging

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Veilig opbergen van tablets en laptops

Op telkens meer scholen en kantoren wordt er gedurende de dag gebruik gemaakt van tablets en laptops. Deze apparatuur zijn een gewild doelwit van criminelen, omdat ze gemakkelijk draagbaar zijn en makkelijk doorverkocht kunnen worden. De materiële schade bij diefstal kan groot zijn, maar het gevaar dat gevoelige informatie uitlekt of bestand voor eeuwig weg zijn, kan nog veel kostbaarder zijn.

Het is daarom zaak om deze apparatuur inbraakveilig op te bergen. Dit kan in elke kast met slot of een brandkast, maar laptopkasten of tablettrolleys zijn speciaal ontworpen om laptops en tablets zo efficiënt mogelijk op te bergen.

Laptoplockers

Een laptoplocker biedt plaats aan meederde laptops boven elkaar. Elke deur heeft een eigen sleutel, zodat iedere gebruiker alleen toegang heeft tot zijn of haar eigen apparatuur. Sommige modellen hebben ook een centrale deur, die toegang geeft tot alle laptops in de kast. Deze kasten zijn vaak ook beschikbaar met een stopcontact achter de deur, zodat de laptop, tablet of andere apparatuur veilig opgeladen kan worden tot ze weer nodig zijn.

Laptoptrolleys

Als de laptops gemakkelijk tussen ruimtes verplaatst moeten kunnen worden, dan kan er gekozen worden voor een laptoptrolley. Dit zijn bergmeubels voor laptops op wielen. Deze hebben geen eigen deur voor elke gebruiker, maar één of twee centrale deuren. Deze trolleys zijn geschikt voor omstandigheden waar de laptops centraal uitgedeeld en ingenomen worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwijsinstellingen. Elke bergplek voor een laptop of tablet heeft zijn eigen oplaadpunt, zodat de apparatuur altijd opgeladen en klaar voor gebruik kan worden gehouden in de laptopkar.

Laptopkluizen

Om de kans op diefstal zo klein mogelijk te houden, kun je de apparatuur ook opbergen in laptopkluizen. Deze laptopkasten hebben een extra zwaar uitgevoerd slot, wat optioneel uitgebreid kan worden naar een elektronisch codeslot. Ook deze modellen bieden genoeg stroompunten in de kast om de aanwezige apparatuur op te laden. Om de warmte tijdens het laden goed af te voeren, is de laptopkluis voorzien van ventilatoren en ventilatiegaten.