Hangmappen

33 producten in Hangmappen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

33 producten in Hangmappen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hangmappen kopen

Een papieren archief kun je niet zo makkelijk doorzoeken als een digitaal archief. Maar soms is het toch nodig om een papieren archief aan te houden. Door dossiers netjes en geordend op te slaan, kun je dan toch nog makkelijk terugvinden wat je zoekt.

Hangmappen kunnen helpen met een archief makkelijk en geordend opbergen. In een hangmap kun je een dossier plaatsen. De hangmap kun je dan labelen en je kunt de map vervolgens in een daarvoor bedoeld archiefmeubel stoppen.

  • Hangmappenkasten bieden meerdere lades die speciaal ontworpen zijn voor de opslag van hangmappen. Zo kun je een archief efficiënt opslaan.
  • De hangmappenlade van een ladeblok kan gebruikt worden om een klein archief in hangmappen binnen handbereik op te slaan.
  • In een roldeurkast kunnen dossiers worden opgeslagen onder de systeemlegborden in laterale hangmappen of ze kunnen bewaard worden in speciale uittrekframes voor hangmappen.
  • Als een papieren archief echt veilig op moet worden geslagen, dan kun je gebruik maken van een brandwerende archiefkast. Deze bieden verschillende opties om hangmappen op te slaan.

Hangmappen op A4-formaat of op folio-formaat

Hangmappen zijn over het algemeen verkrijgbaar in twee formaten: A4 of folio. A4 hangmappen zijn het standaardformaat, deze zijn geschikt voor documenten op een standaard A4-formaat. Als de papieren die opgeslagen moeten worden wat groter zijn, dan kun je kiezen voor het bredere folio-formaat.

De bodem van de hangmappen kan ook nog anders zijn. Hangmappen met een V-bodem zijn voorzien van een scherpe vouw onderin. Hier kan een beperkt aantal documenten in. Het voordeel is dat deze mappen leeg ook weinig ruimte innemen. Hangmappen met een U-bodem hebben een platte bodem van 15, 30 of 50 mm breed. Deze mappen kunnen meer documenten aan, maar nemen ook leeg al meer ruimte in dan mappen met een V-bodem.

Ook zijn er nog laterale hangmappen. Dit zijn hangmappen die bedoeld zijn om onder een legbord in een kast te hangen. Deze hangmappen hebben daarom ook de rijders, waar je een label op kunt zetten, aan de zijkant zitten, zodat deze naar je toe hangt als je voor de kast staat.

Tweedehands hangmappen

Bij Buro & Zo bieden wij ook tweedehands hangmappen aan. Dit zijn hangmappen die uit gebruikt meubilair komen. Deze zijn van allerlei merken en beschikbaar in verschillende kleuren. De rijders die gebruikt worden om de hangmappen van labels te voorzien zijn echter niet altijd aanwezig.

Hangmappen uit voorraad leverbaar

Onze hangmappen liggen opgeslagen in ons magazijn van 10.000 m² en onze showroom van 13.500 m². Je kunt dus snel hangmappen op komen halen of laten bezorgen door onze professionele bezorgdienst.