Werkstoelen

Onze werkstoelen zijn verkrijgbaar in veel uiteenlopende modellen met verschillende bekledingen van de zitoppervlakken. Zo kunt u kiezen uit houten, PUR, stoffen of kunstleren bekleding op werkstoelen van verschillende hoogtes.

19 producten in Werkstoelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

19 producten in Werkstoelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Werkstoel kopen

Een werkstoel is bedoeld als ondersteuning bij werk wat lichamelijk zwaar kan zijn. Een goede werkstoel is stevig en kan tegen een stootje. Verder zijn er volgens ons nog andere belangrijke eisen:

  • De bekleding van de werkstoel levert voldoende grip en is van een sterk materiaal wat niet makkelijk beschadigd, maar toch goed te reinigen is.
  • De zitting moet makkelijk draaien en over het juiste bereik in hoogte instelbaar zijn.
  • De rugleuning moet voldoende ondersteuning bieden.
  • Vanwege stabiliteit heeft een voetkruis met minimaal 5 tenen de voorkeur.
  • De zitting heeft een afgeronde voorkant (met uitzondering van een zadelkruk)

Onze werkstoelen hebben zittingen en ruggen gemaakt van hout of polyurethaan. Deze materialen zijn zowel hufterproof als gemakkelijk te reinigen. Veel werkstoelen zijn er in drie hoogtebereiken, zodat je altijd de stoel op de juiste hoogte kan zetten. En elk voetkruis heeft 5 tenen, of deze nu uitgevoerd is met wielen of glijdoppen.

Werkstoel met wielen

Al onze werkstoelen zijn naar keuze uit te rusten met wielen of glijdoppen. Afhankelijk van de ondergrond waar de stoel op terecht komt, kunt u kiezen voor harde of zachte wielen, zodat de stoel altijd makkelijk rolt. Als de gebruiker van de stoel veel moet verplaatsen of de stoel door meerdere mensen op meerdere locaties wordt gebruik, zijn werkstoelen met wielen ideaal. Ook zijn er wielen voor speciale omstandigheden beschikbaar, zoals ESD-wielen voor cleanrooms.

Werkstoel zonder wielen

Als werkstoelen op één specifieke plek blijven staan of zodanig hoog zijn dat de gebruiker niet gemakkelijk met de voeten bij de grond komt, kan het wenselijk zijn om een werkstoel uit te rusten met glijdoppen. Een werkstoel met glijdoppen zal niet makkelijk weg glijden of onverwacht verplaatsen. Dit kan een belangrijke overweging zijn als het belangrijk is dat je stevig hoog moet zitten.

Hoge werkstoelen

Al onze werkstoelen zijn over een hoogtebereik instelbaar. De hoogste werkstoelen zijn geschikt tot een werkblad van 110 cm hoog. Bij een hoge werkstoel wordt altijd een hoogte verstelbare voetensteun geleverd, zodat de voeten altijd comfortabel kunnen rusten.

Ergonomische werkplaatsstoelen

Een juiste zithouding is ook belangrijk. Daarom bieden wij ook  werkstoelen met een zadelzitting aan. De zadelzitting ondersteunt de wervelkolom en zorgt ervoor dat de juiste zogenaamde dubbele-S houding wordt aangenomen. Tegelijkertijd vermindert de vorm van de zitting de druk op de bovenbenen.

Werkstoelen op de productieafdeling

Werkstoelen worden vaak niet op een kantoor gebruikt, maar op een productieafdeling. Hierdoor wordt een werkstoel blootgesteld aan extremere invloeden dan een bureaustoel. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de werkstoel bestand moet zijn tegen olie, vet, metaalspaanders, stof of vonken. Het is daarom belangrijk dat een stoel bestaat uit makkelijk te reinigen onderdelen die bestand zijn tegen verschillende soorten schoonmaakmiddelen. Omdat er ook vaak meer bewegingsruimte nodig is tijdens een productieproces, is het belangrijk dat een werkstoel dit ondersteunt en toch nog ergonomisch is.

Werkstoelen direct leverbaar uit voorraad

De meeste werkstoelen hebben wij standaard op voorraad. We kunnen ze de snel leveren. We hebben in elk geval de verschillende modellen in onze showroom van 13.500 m² staan, zodat u kunt komen uitproberen. Vanwege onze grote voorraad kunnen we altijd snel leveren.