Bureaustoelen

Hier vindt u onze ruime collectie bureaustoelen. Wij bieden verschillende modellen aan van het Duitse topmerk Viasit, van ons eigen kwalitatief sterk huismerk BNZ en nog vele anderen.

103 producten in Bureaustoelen

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

103 producten in Bureaustoelen

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Comfortabele bureaustoel

Met een kantoorbaan zit je al gauw een groot gedeelte van de dag. Afwisselend staand en zittend werken zou dan eigenlijk het beste advies zijn. De beste oplossing hiervoor is gebruik maken van een zit-sta bureau. Maar hoe dan ook, je zal nog een groot gedeelte van de dag zitten.

Als je verkeerd of oncomfortabel zit, krijg je al snel last van pijntjes en overbelaste spieren. Het is daarom belangrijk om een bureaustoel met de juiste instelmogelijkheden te kiezen. Hier zijn op Europees en Nederlands niveau normen voor opgesteld, die garanderen dat het grootste gedeelte van de beroepsbevolking goed op een stoel kan zitten.

Duurzame bureaustoel

Ons assortiment aan bureaustoelen is gefabriceerd uit hoogwaardige materialen en slijtvaste stoffen, zodat je verzekerd bent van langdurig zitplezier. Zeker de 24-uursstoelen zijn hufterproof uitgevoerd, omdat hier langdurig intensief gebruik van wordt gemaakt.

De andere kant van duurzaam zitten, is de verkoop van tweedehands bureaustoelen of refurbished bureaustoelen. Wij hebben verschillende partijen tweedehands bureaustoelen, welke door ons personeel nagekeken en waar nodig gerepareerd zijn. Op deze manier heeft u voor een vriendelijk prijsje een stoel van een topmerk.       
Onze refurbished bureaustoelen voldoen aan dezelfde strenge eisen als onze tweedehands modellen en zijn ook technisch nagekeken, maar zijn ook nog eens opnieuw gestoffeerd met hoogwaardige bekleding.

Bureaustoelen met verschillende soorten bekleding

De bekleding van onze bureaustoelen is beschikbaar in verschillende materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan

  • Stof: Dit is de standaardbekleding van de bureaustoel zoals je ‘em waarschijnlijk kent. Veel bureaustoelen zijn standaard bekleed met zwarte slijtvaste stof, maar zijn op aanvraag ook in vele kleuren leverbaar, waaronder de kleuren van bijvoorbeeld je bedrijfslogo.
  • Scheerwol: Dit natuurlijke materiaal is heerlijk zacht en zorgt voor een wat verfijnderde uitstraling van de stoel. Ook dit is in meerdere kleuren beschikbaar.
  • Kunstleer: Het grote voordeel van kunstleer is dat het een stevig, slijtvast materiaal is, wat ook beschikbaar is in vele kleuren. Verder is het gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen verschillende soorten schoonmaakmiddelen. Dit is dus een perfecte keuze voor een omgeving waar er kans is dat de bekleding vies wordt, of waar hygiëne belangrijk is.
  • Leer: Zacht natuurlijk leer zit heerlijk en geeft een stoel een hele luxe uitstraling. Onze bureaustoelen met leren bekleding zijn beschikbaar in standaard leer; of extra zacht premium leer voor de echt luxueuze uitstraling.

Normaal zijn de zitting en rug van de bureaustoel in dezelfde stof uitgevoerd. Bij sommige stoelen is het mogelijk om de rugleuning uit te laten voeren in een netweavestof. Deze bekleding bestaat uit een netbespanning, die de rug van een bureaustoel een meer open structuur geeft. Deze netweaverug geeft echter niet minder steun dan een normale gestoffeerde rug.

Ergonomische bureaustoel

Er zijn zowel in Europa als in Nederland eisen opgesteld waar de verstelbaarheid van de verschillende onderdelen van een ergonomische bureaustoel aan moet voldoen. De Europese richtlijn is NEN-EN 1335 en is bedoeld voor de Europese beroepsbevolking. De Nederlandse bevolking is echter langer dan gemiddeld, dus speciaal voor de Nederlandse beroepsbevolking is de richtlijn NPR-1813 opgericht. NPR-1813 is makkelijk gezegd een uitbreiding op NEN-EN 1335, waarbij de eisen voor de instelbaarheid zijn uitgebreid. Bij een stoel die voldoet aan NPR-1813 kan 95% deze goed instellen, extreem lange of korte mensen daargelaten. Het percentage van de Nederlandse beroepsbevolking wat gebruik kan maken van NEN-EN 1335 is kleiner. Dus met het kopen van een bureaustoel die voldoet aan NPR-1813, weet je zeker dat je een ergonomische bureaustoel aanschaft.

Bureaustoel met verstelbare armlegger

Omdat iedereen anders gebouwd is, is het belangrijk dat een bureaustoel verstelbare armleuningen heeft. Al onze nieuwe bureaustoelen hebben armleuningen die in elk geval in de hoogte verstelbaar zijn. Dit is verplicht volgens de Europese en Nederlandse norm. Andere modellen hebben armleggers die bijvoorbeeld ook in de breedte en diepte zijn te verstellen, of waar de bovenkant van de armlegger draaibaar is. Op deze manier kun je de armlegger altijd naar je eigen perfecte voorkeur instellen.

Bureaustoel met verstelbare rugleuning

Voor de Europese norm is het niet verplicht dat een bureaustoel een hoogte verstelbare rugleuning heeft. Maar de rugleuning van veel van onze nieuwe en gebruikte bureaustoelen is wel standaard in hoogte verstelbaar. Op deze manier kun je snel de juiste plek voor de rugleuning kiezen, afhankelijk van je lichaamslengte. Of bijvoorbeeld de verstelbare lendensteun op de juiste hoogte plaatsen.

Luxe bureaustoel

Een luxe bureaustoel zit er stijlvol uit, zit goed en is breed instelbaar. De luxe bureaustoelen uit ons topsegment zijn voor iedereen goed in te stellen en beschikbaar in verschillende kleuren en soorten bekleding. Zo weet je zeker dat je luxe bureaustoel goed in de omgeving past waar ze komen te staan.

Bureaustoel snel geleverd

Ons advies: Kom langs aan de Westerval 10 in Enschede. Hier kunt u in onze 13.500 m² grote showroom alle bureaustoelen uitproberen, zodat je ter plekke kunt bepalen welke het beste zit. Ons complete assortiment is uit te proberen en te vergelijken in onze showroom.