Werkkrukken

Onze werkkrukken en stahulpen zijn verkrijgbaar in veel uiteenlopende modellen met verschillende bekledingen van de zitoppervlakken. Zo kunt u kiezen uit houten, PUR of kunstleren bekleding op werkkrukken van verschillende hoogtes.

46 producten in Werkkrukken

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

46 producten in Werkkrukken

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Werkkrukken kopen

Afwisselen van de werkhouding tussen staan en zitten is gezond. Dit is alleen bij elke soort bezigheid mogelijk. Een werkkruk kan dan uitkomst bieden. Werkkrukken zijn er in vele verschillende soorten. Afhankelijk van het soort werk en de locatie waar het werk wordt uitgevoerd, worden er verschillende eisen aan de kruk gesteld.

  • Het hoogtebereik van de kruk hangt af van de beoogde werkzaamheden. Wij bieden werkkrukken met een vaste hoogte of werkkrukken waarvan de hoogte versteld kan worden.
  • Het materiaal van de zitting. De meeste van onze werkkrukken hebben een zitting van stevige en makkelijk te reinigen materialen zoals hout, kunstleer of PUR.
  • Wielen of glijdoppen. Werkkrukken met glijdoppen blijven goed op hun plaats staan en bieden een hogere mate van nauwkeurigheid tijdens het werken, maar zijn moeilijker te verplaatsen. Op een kruk met wielen verplaats je jezelf makkelijker, maar de wielen kunnen ook wegglijden tijdens werkzaamheden. Wielen zijn beschikbaar met een hard of zacht loopvlak, afhankelijk van de ondergrond.
  • Opbergzaamheid. Een werkkruk op een voetkruis of een spinvoet bieden hoogteverstelbaarheid, maar nemen een bult ruimte in beslag. Voor korte werkzaamheden kun je ook kiezen voor een taboeretkruk met vaste hoogte. Deze krukjes zijn makkelijk op te bergen en zelfs te stapelen.

Werkkruk met rugleuning

Onze standaarddefinitie van een werkkruk is een model zonder rugleuning. Het gebrek aan rugleuning zorgt voor grotere flexibiliteit tijdens het werken met een werkkruk. Als u graag een werkplaatskruk met rugleuning wil, kijk dan bij onze werkstoelen. Deze voldoen grotendeels aan dezelfde eisen, maar zijn standaard uitgerust met rugleuning.

Werkkruk hoog

Hoge werkkrukken zijn bij ons uitgerust met een hoogte verstelbare voetring, om zelfs in de hoogste stand voldoende ondersteuning aan de benen te geven. Naar keuze kunnen deze hoge krukken worden uitgerust met glijdoppen of wielen; de wielen zijn leverbaar met hard of zacht loopvlak, al naar gelang de beoogde ondergrond.

Zadelkruk

De unieke vorm van de zitting van een zadelkruk zorgt ervoor dat de wervelkolom gemakkelijker in de optimale houding komt, de zogenaamde dubbele S-vorm. Dit betekent dus dat de rug minder ondersteuning nodig heeft dan bij een normale zitting. Verder zorgt de houding van de wervelkolom voor minder belasting op de nek en borstkas. Verder zorgt de zitting ook voor minder druk op de bovenbenen, zodat deze ook minder vermoeid raken en betere bloeddoorstroming hebben tijdens het zitten.         
De combinatie van bewegingsvrijheid en ondersteuning maakt dit soort krukken geschikt voor mensen die staan afwisselen met actief zitten, zoals tandartsen, pedicures en andere gezondheidsspecialisten.

Stahulpen

Een stahulp is bedoeld voor ondersteuning bij lang staan. Hele dagen zitten is niet goed, maar dagen lang staan is niet veel beter. Dit kan naast vermoeide benen ook leiden tot  

Werkkruk uit voorraad leverbaar

Je kunt bij ons altijd een werkkruk komen uitproberen in onze grote showroom. Als die bevalt, kun je de kruk direct meenemen uit ons magazijn. Uiteraard zijn de werkkrukken ook via internet te bestellen en worden ze dan snel bezorgd.