ARBO eisen bureau

Nederlandse ARBO normen voor een bureau

In Nederland heeft de ARBO eisen opgesteld waar een werkplek aan moet voldoen. Deze eisen zijn opgesteld op basis van verslagen over de afmetingen van de bevolking en hoe zich dit vertaalt naar de juiste afmetingen voor bijvoorbeeld een bureau of een bureaustoel. Meer informatie over de NEN-EN 1335 en NPR 1813 normeringen voor bureaustoelen kun je hier vinden. Voor een bureau zijn weer andere eisen opgesteld. Deze eisen gaan bijvoorbeeld over de minimumafmeting van het werkblad of de hoogte waarover een bureau verstelbaar moet zijn. Hieronder staan de belangrijkste eisen die gesteld worden aan een bureau:

Hoogte van een bureau

Bij zittend werk dient een bureau op een hoogte tussen 62 en 86 cm ingesteld te kunnen worden. Onze hoogte instelbare bureaus voldoen allemaal aan deze minimumeis, de meeste modellen kunnen zelfs nog hoger. Als er gebruik wordt gemaakt van een zit/sta bureau, dient het bureau in hoogte verstelbaar te zijn van 65-130 cm. Onze BNZ 470 zit/sta bureaus voldoen ruimschoots aan deze eis.

Afmeting tafelblad

Het tafelblad is minimaal 120 cm breed en minimaal 80 cm diep. De voorkant van het blad is voorzien van een recht deel waar je aan kunt zitten van tenminste 65 cm breed. Het bureaublad inclusief draagconstructie is aan de voorzijde niet dikker van 50 mm. De bladen van onze huislijn BNZ bureaus zijn maximaal 28 mm dik en hebben een centrale draagconstructie, dus voldoen ze makkelijk aan deze eis.

Klik op een van de afbeeldingen om direct naar het aanbod ARBO goedgekeurde bureaus te gaan

Persoonlijk instellen

Uiteraard is de correcte hoogte van een bureau afhankelijk van de persoon die er aan te komt te werken. Het bureau dient daarom altijd op de juiste hoogte voor de gebruiker te worden ingesteld. Bij hoogte instelbare bureaus is dit handig om van tevoren te doen, omdat naderhand instellen lastig kan zijn. Bij een zit/sta bureau kan een bureau natuurlijk snel op de juiste hoogte gezet worden voor elke verschillende werknemer die er aan moet werken.

Kom uitproberen

Van al onze nieuwe en gebruikte bureaus staat een model in onze winkel van 13.500 m², zodat je elk bureau voor aankoop kunt bekijken en uit kunt testen. Al onze nieuwe en refurbished bureaus zijn beschikbaar in verschillende combinaties van onderstel- en bladkleur. Op deze manier past het bureau altijd in je bestaande ruimtes.