Duurzaam ondernemen

Al sinds de oprichting van ons bedrijf in 1997 is het voor ons als bedrijf belangrijk om rekening te houden met het milieu en onze omgeving. Dit doen wij bijvoorbeeld door ook mensen in dienst te nemen met afstand tot de arbeidsmarkt.
En verder proberen wij zoveel mogelijk producten her te gebruiken, om zo de uitstoot van CO2 te verminderen en het gebruik van fossiele grondstoffen te beperken. En in het geval dat een product niet meer her te gebruiken is, wordt dit door ons netjes gedemonteerd en in gescheiden afvalstromen afgevoerd. Zo proberen wij zoveel mogelijk materiaal te recyclen.

Hergebruik van kantoormeubilair

We houden rekening met de invloed die wij hebben op het milieu. Net zoals met alle nieuwe producten, is het fabriceren van kantoormeubilair belastend voor het milieu. Door kantoormeubilair voor hergebruik aan te bieden, dragen wij bij aan de schonere circulaire economie. Bij het geschikt maken van hergebruik wordt praktisch geen CO2 geproduceerd en wordt een minimum aan fossiele grondstoffen gebruikt. Daarom hebben wij een ruim aanbod aan refurbished en gebruikte kantoormeubelen. Het schoonmaken en repareren van deze producten is veel minder milieubelastend dan het produceren van nieuw meubilair.

Bij het nakijken van tweedehands meubilair is het belangrijk dat het nog wel aan de hedendaagse eisen voldoet. Zo krijgen wij regelmatig ouderwetse hoekbureaus binnen. Hier is tegenwoordig weinig vraag meer naar, vanwege flatscreen monitoren. Deze bureaus worden door ons gedemonteerd en de onderdelen van het onderstel worden gebruikt om een normaal rechthoekig onderstel van te maken. Vaak kunnen wij van 2 hoekbureaus zeker 3 rechthoekige bureaus maken. Deze gebruikte frames worden door ons voorzien van een nieuw tafelblad. Deze bladen zijn gemaakt van hout met PEFC-keurmerk.
In het geval van tweedehands bureaustoelen kijken wij de bekleding van de zitting na. Wat nog voldoet, wordt technisch nagekeken, schoongemaakt en verkocht. Als de bekleding niet meer voldoet, worden de rug en zitting hergestoffeerd en het onderstel ook volledig nagekeken. Op deze manier weet je hoe dan ook zeker dat je een betrouwbare tweedehands stoel krijgt.
Kasten die gebruikt bij ons binnenkomen, worden door onze vakkundige medewerkers nagekeken en schoongemaakt. Belangrijke onderdelen zoals de deuren worden nagekeken en als alles in orde is, zijn de tweedehands kasten gereed voor verkoop. We kunnen alleen niet garanderen dat een tweedehands kast voorzien is van een sleutel.

Wat wij niet meer kunnen repareren, proberen wij zoveel mogelijk vakkundig te demonteren. De onderdelen die bij het demonteren vrij komen, proberen wij her te gebruiken om ander meubilair geschikt te maken voor een tweede leven. De onderdelen die hier niet geschikt voor zijn, worden zoveel mogelijk in gescheiden afvalstromen afgevoerd, om hoogwaardige recycling mogelijk te maken. Op deze manier leveren wij onze bijdrage aan het Cradle2Cradle principe.

Milieuvriendelijk produceren van nieuw meubilair

Ook proberen wij zo veel mogelijk samen te werken met bedrijven die tijdens productie rekening houden met het milieu. Zo zijn onze akoestische scheidingswanden uit Nederland voor een groot deel gefabriceerd uit gerecycled materiaal. Een akoestische wand is aan het eind van de levensduur weer voor 95% opnieuw te recyclen, zodat er zo min mogelijk afval wordt geproduceerd gedurende de gehele levensduur.

Ook onze bureaustoelen worden geproduceerd met oog voor het milieu.

  • Onze huislijn BNZ bureaustoelen zijn voor gemiddeld meer dan 60% uit gerecycled materiaal vervaardigd. Aan het eind van de levensduur zijn deze stoelen weer voor meer dan 98% te recyclen. De exacte samenstelling van elke stoel is te vinden in de documenten die in de downloads staan.
  • Zo zijn de hoogwaardige materialen die gebruikt worden in de stoelen van het Duitse merk Viasit voor een groot deel recyclebaar en wordt bij deze stoelen tijdens de fabricage en transport zoveel mogelijk de belasting van het milieu verminderd.
  • De Therapod bureaustoelen zijn zelfs voor 100% te recyclen en krijg je € 50,- terug per complete stoel aan het einde van de levensduur.

Ook is al het hout wat wij gebruiken voor onze tafelbladen en topbladen voorzien van een FSC en PEFC certificering, zodat het zeker is dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt.

Efficiënt transport

Om ons eigen transport zo milieuvriendelijk te houden, houden wij een standaardlevertijd van 15 werkdagen aan en plannen wij kort van tevoren de bezorging in. Op deze manier kunnen wij opdrachten verzamelen die dicht bij elkaar in de buurt liggen, zodat de rijafstand – en dus de verbruikte hoeveelheid brandstof – zo laag mogelijk blijft. Ook voldoen onze bezorgauto’s aan de strenge Euro VI emissiestandaard, om de uitstoot van schadelijke stoffen zoveel mogelijk te beperken.

Afval gescheiden afvoeren

Als wij iets komen bezorgen wat nog in verpakkingsmateriaal zit, pakken wij dit ter plekke netjes uit en nemen wij het afvalmateriaal weer mee terug. Dit verpakkingsmateriaal wordt vervolgens terug op de zaak gescheiden in de verschillende recyclebare materialen en dan apart afgevoerd. Op deze manier kan ook het verpakkingsmateriaal makkelijk gerecycled worden.