Vergaderruimte inrichting

Professionele inrichting van de vergaderruimte

Als een vergaderruimte goed ingericht is, gaat het vergaderen makkelijker en sneller. De vergadertafel moet voldoende ruimte bieden aan alle deelnemers aan de vergadering en de opstelling moet goed zijn om duidelijk te kunnen communiceren. De stoelen moeten ook comfortabel zitten. Verder kan het afhankelijk van de ruimte verstandig zijn om aandacht te besteden aan de akoestiek en en deze eventueel bij te stellen. Dit kan door middel van panelen met de juiste akoestische eigenschappen. Naast onze standaardoplossingen, bieden wij uiteraard ook oplossingen op maat als deze beter geschikt zijn.

Grote of kleine vergadertafels

Wij bieden vergadertafels in allerlei soorten en maten. Van ronde vergadertafels vanaf 3 personen tot grote vergadertafels geschikt voor 10 personen of meer. Al onze tafels zijn beschikbaar in verschillende combinaties van onderstelkleur en bladkleur, zodat je altijd een combinatie kan vinden die in de bestaande ruimte past. 
De vorm van een vergadertafel is ook belangrijk. Natuurlijk hebben wij rechthoekige vergadertafels in verschillende formaten beschikbaar, maar ook vergadertafels met één of meerdere afgeronde kanten behoren tot de mogelijkheden. Ook hebben wij ovalen vergadertafels in ons assortiment, met doorsnedes van 2 tot zelfs 4 meter.

Design vergaderstoelen

Voor vergaderen is natuurlijk meer nodig dan alleen tafels. Goede stoelen zijn ook onmisbaar. Wij bieden verschillende modellen stoelen met allerlei verschillende soorten onderstellen. We hebben bijvoorbeeld vergaderstoelen met vier poten, wat waarschijnlijk het model is waar de meeste mensen aan denken bij het woord vergaderstoel. Wij hebben verder nog een ruim aanbod aan vergaderstoelen met sledeonderstel. Deze sledevergaderstoelen bieden enige vering door hun speciale onderstel, wat tot extra zitcomfort kan leiden. Als laatste hebben wij nog stoelen met een kruisvoetonderstel. Dit onderstel is vergelijkbaar met dat van een bureaustoel. De zitting kan onafhankelijk van het onderstel draaien, dus hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid om je gesprekspartners aan te kijken tijdens het vergaderen.

Klik op een van de afbeeldingen om direct naar de bijbehorende categorie te gaan

Vergaderen aan een statafel

Traditioneel vergaderen is voornamelijk een zittend proces. Het is gebleken uit wetenschappelijke onderzoeken dat de hele dag zitten slecht is voor de gezondheid. Zitten en staan afwisselen is het beste. Je kunt daarom overwegen om een statafel in te zetten als vergadertafel. Op deze manier kun je staand vergaderen, maar is er nog plek zat om aantekeningen te maken of documenten neer te leggen. Verder is gebleken dat staand vergaderen vaak effectiever verloopt en daardoor sneller gaat. Mochten er ook mensen mee vergaderen die al de hele dag staan - of wil je altijd de optie hebben om te kunnen gaan zitten - dan kun je er voor kiezen om de bartafel te combineren met barkrukken. Of anders kan een stahulp misschien uitkomst bieden.

Vergaderbenodigdheden

Tijdens een vergadering kan het handig zijn om centraal ergens informatie te kunnen presenteren. Je kunt dan overwegen om een whiteboard op te hangen bij de vergadertafel in de buurt, zodat informatie snel centraal kan worden opgeschreven en door iedereen kan worden gezien. Een flipover zou eventueel nog een alternatief kunnen zijn, als de informatie na de presentatie nog bewaard moet blijven. Beide opties zijn handig tijdens het brainstormen.
En als er tijdens de vergadering gebruik moet worden gemaakt van elektrische apparatuur zoals bijvoorbeeld laptops, kun je er voor kiezen om een centraal punt te maken met aansluitingen voor bijvoorbeeld stroom, data, USB of HDMI. Neem een kijkje bij onze inbouw- en opbouwmodules voor elektrificatie om de mogelijkheden hiervoor te zien.

Professioneel advies

Al ons nieuwe en gebruikte vergadermeubilair is te bekijken en uit te proberen in onze 13.500 m² grote winkel aan de Westerval 10 in Enschede. Ook kun je langs komen als je vragen hebt of advies wil van onze vakkundige medewerkers of om eventueel maatwerk te bespreken.