Deskbikes

Met deskbikes (of bureaufietsen) kunt u tijdens het werk bewegen op uw eigen tempo. Fietsen tijdens kantoorwerk verhoogt de doorbloeding en dit stimuleert weer de creativiteit, alertheid en productiviteit en zorgt voor minder vermoeidheid na het werken. Ook worden op deze manier extra calorieën verbrand tijdens het werken, dit vermindert de kans op hart- en vaatziekten en diabetes.

4 producten in Deskbikes

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten in Deskbikes

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De bureaufiets

Langdurig stilzitten is niet goed. Toch is dit wat vaak gebeurt bij een kantoorbaan. Het beste is om zitten af te wisselen met staan en bewegen. Maar als je de hele dag achter de computer zit, wordt beweging mee pakken vaak lastig. Om toch in beweging te blijven tijdens het werk, is een deskbike een mooie oplossing.

Een deskbike wordt bij een zit/sta bureau geplaatst. Het bureau wordt vervolgens op zo’n hoogte gezet dat de bureaufiets eronder past en er nog comfortabel aan gewerkt kan worden. Vervolgens kan de fiets op de juiste weerstand worden gesteld en kun je beginnen met fietsen.

Gezond werken

Bewegen zorgt voor betere doorbloeding van het hele lichaam, in vergelijking met staan of zitten. Betere doorbloeding zorgt op zijn beurt weer voor meer concentratie en – hoe vreemd het ook moge klinken – minder vermoeidheid aan het eind van de dag.             
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de hele dag fietst. Fietsen moet ook op zijn beurt weer afgewisseld worden met staan en zitten. De aanbeveling is om gedurende de werkdag 2-3x keer per dag zo’n 30 tot 45 minuten gebruik te maken van een desktrainer op een weerstandsniveau wat je zelf prettig vindt. Het is immers niet de bedoeling dat je de longen uit je lijf trapt.

In het begin kan het zijn dat fietsen tijdens kantoorwerk onwennig voelt en het niet helemaal soepel samengaat. Iedereen kan het echter leren om het fietsen samen met de kantoortaken soepel uit te voeren.

Een ander belangrijk voordeel is dat fietsen tijdens het werk bijdraagt aan een betere conditie en het meer calorieën verbrandt dan staan of zitten.

Kom proefdraaien

In onze showroom van 13.500 m² hebben wij meerdere bureaufietsen staan. Je kunt dus komen proberen hoe het bevalt om te fietsen aan een zit/sta bureau.