Akoestisch muurpaneel Mute, 120 cm breed

Dutchcreen
100 cm
120 cm
140 cm
160 cm
180 cm
200 cm
220 cm
240 cm
260 cm
280 cm
300 cm
excl. BTW 215,- Prijs incl. BTW € 260,15
op bestelling

Hulp nodig? Wij staan voor u klaar.

Specificaties

Meer informatie
Fabrikant Dutchcreen
Staat Nieuw
Levertijd Op bestelling, 2-4 weken
Breedte (cm) 120
Type Akoestische vulling

Omschrijving

De panelen zijn in Nederland gemaakt van voornamelijk gerecycled materiaal

De akoestische vulling absorbeert geluid in de ruimte en vermindert geluidsoverlast

Beschikbaar in veel verschillende kleuren

Kan opgehangen worden met stelschijven of magneetstrips

 

Als geluid in een ruimte vanaf de wanden kaatst, blijft geluid rondzingen. Dit is vooral van toepassing bij muren van hard materiaal zoals metaal of beton. Slechte akoestiek in dit soort ruimtes zorgt voor veel achtergrondgeluid, wat leidt tot afleiding en slechte concentratie.

Door in zulke ruimtes akoestische panelen toe te passen, kan het achtergrondgeluid drastisch verminderd worden, wat het comfort en de productiviteit ten goede komt. Ook kun je geconcentreerder werken. Tegelijkertijd wordt stress gereduceerd.

De grootste verbetering in de akoestiek van een ruimte kan worden bereikt door twee panelen op de verschillende wanden van een hoek van een ruimte te plaatsen, zodat ze een L vormen. Met de Mute panelen van Dutchcreen is er een akoestische oplossing die voor elke ruimte op maat te maken is. Ook zijn deze panelen leverbaar in vele kleuren en verschillende stofsoorten, zodat ze in elke ruimte passen.

Een muurpaneel is gefabriceerd uit 92% gerecycled textiel en 8% polyestervezel, maar zijn 100% te recyclen. De wanden zijn bestand tegen schimmelvorming en zijn vlam- en brandvertragend volgens Euroklasse B/S1/D0. De vulling heeft een akoestische waarde van αw = 0,85.

De bekleding van een muurpaneel is beschikbaar in stof of tegen meerprijs in wolvilt, voor een luxere uitstraling.


De Mute panelen kunnen op diverse manieren aan een wand bevestigd worden:

  • Stelschijven: Standaard worden de panelen geleverd met stelschijven. Het paneel kan door middel van deze stelschijven aan de wand opgehangen worden, de wand dient hiervoor wel vlak en waterpas te zijn. De maximale grootte per paneel die met stelschijven opgehangen kan worden is 1,5 m².
  • Magnetisch aan een kast: Tegen een meerprijs worden de panelen voorzien van magneten die gebruikt kunnen worden om de panelen op te hangen aan een metalen wand, zoals bijvoorbeeld de achterwand van een stalen archief of lockerkast. Optioneel kan hier een plint bij geleverd worden om de onderkant van de panelen te beschermen door schade van bijvoorbeeld stofzuigers.
  • Magnetisch aan de wand: De panelen worden geleverd met magneten aan de achterkant van de panelen en een set metalen strips die op de muur moeten worden bevestigd. De onderkant van het paneel steunt op een L-strip. Voor panelen hoger dan 120 cm dient een extra strip gebruikt te worden.

Indien de standaardmaat niet voldoet, kunnen de panelen op maat gemaakt worden. Kies hiervoor de maat die net iets groter is dan u wenst en vul de gewenste maat in.