ESD-stoelen

12 producten in ESD-stoelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

12 producten in ESD-stoelen

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

ESD veilige stoelen

Als er gewerkt met micro-elektronica of andere kwetsbare technologie, kan het heel belangrijk zijn om statische elektriciteit te vermijden. Deze elektriciteit kan zich opbouwen door isolerende oppervlakken zoals schoenzolen en kleding. Voor grote apparatuur kunnen deze kleine voltages geen kwaad, maar kwetsbare elektronica, zoals microchips en computeronderdelen kunnen snel kapot gaan als ze blootgesteld worden aan statische elektriciteit.

ESD laboratoriumstoel

ESD stoelen zijn ontworpen om statische elektriciteit veilig weg te geleiden van de gebruiker de grond in. De bekleding van de stoel is dan bijvoorbeeld voorzien van metaalvezels die statische elektriciteit veilig afvoeren. De wielen zijn ook speciaal ontworpen om juist geen statische elektriciteit op te bouwen tijdens het rollen.

Uiteraard zijn te stoelen nog steeds goed in te stellen voor elke gebruiker, zodat ze comfortabel zitten en niet afleiden tijdens het werken. Ook zijn ze net zo hygiënisch als een normale labstoel. Standaard labstoelen zijn echter niet voorzien van de speciale bekleding en de aangepaste wielen om statische ontlading te voorkomen.